Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over de radiofrequenties, te weten:

- de motie-Wagenaar c.s. over een vergelijkende toets (24095, nr. 75);

- de motie-Vendrik over de continuïteit van de gekleurde zenders (24095, nr. 76);

- de motie-Vendrik over het vierde gecompartimenteerde pakket (24095, nr. 77);

- de motie-Poppe over een vergelijkende toets (24095, nr. 78);

- de motie-Atsma c.s. over FM- en AM-dekking (24095, nr. 79);

- de motie-Nicolaï over het combipakket (24095, nr. 80).

(Zie vergadering van heden.)

In stemming komt de motie-Wagenaar c.s. (24095, nr. 75).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, D66, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Vendrik (24095, nr. 76).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Vendrik (24095, nr. 77).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie is verworpen met dezelfde stemverhouding als de vorige.

In stemming komt de motie-Poppe (24095, nr. 78).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Atsma c.s. (24095, nr. 79);

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en het CDA voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Nicolaï (24095, nr. 80).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Geachte medeleden. De korte periode tussen meireces en zomerreces was ook dit jaar weer gevuld met een grote variëteit aan politieke thema's en een grote variëteit aan AO's, begrotingen en VAO's. Wij moeten de fractievoorzitters en de fractiesecretarissen bewonderen die het overzicht over dit bonte geheel bewaren. Ik dank de griffie die de agenda heeft voorbereid, en wel zodanig dat bijna ieder van ons in de komende zeven weken zijn punten weer kan maken. Ik dank alle medewerkers van de Kamer en van de fracties die ons zo volhardend en geduldig hebben ondersteund. Wij leven hier aan het Binnenhof in een wereldje met zijn eigen regels en gewoonten en dat zijn vooral ongeschreven regels. Ik denk dat ieder van u daaraan toch gehecht raakt. Het is goed dat de Kamer meer dan vier maanden per jaar op reces gaat. Die recessen zijn geen vakanties. Zij zijn bestemd voor alle politieke activiteiten buiten Den Haag en voor werkbezoeken, ook in het buitenland. Toch hoop ik dat u allen in de komende twee maanden ook eens ongerept aan uw gezin, uw vrienden en aan uzelf zult denken.

Ik wens u na de transpiratie van deze week inspiratie en ontspanning toe en zie u graag terug op 4 september.

(Applaus)

Sluiting 22.12 uur

Naar boven