Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over bezuinigingsvoorstellen zorgsector, te weten:

- de motie-Leijten over blijven vergoeden van loophulpmiddelen uit het basispakket (32123 XVI, nr. 142);

- de motie-Leijten over blijven vergoeden van anticonceptiva uit het basispakket (32123 XVI, nr. 143);

- de motie-Leijten over instellen van een knelpuntenpot van 100 mln. (32123 XVI, nr. 144);

- de motie-Leijten/Wolbert over niet opheffen van de contracteerplicht (32123 XVI, nr. 145);

- de motie-Dijkgraaf c.s. over niet invoeren van de subsidiestop van het pgb per 1 juli (32123 XVI, nr. 146);

- de motie-Van Miltenburg c.s. over opheffen van de aparte pgb-subsidieregeling (32123 XVI, nr. 147);

- de motie-Van der Veen c.s. over zenden van alternatieve beleidsmaatregelen aan de Kamer (32123 XVI, nr. 148);

- de motie-Van der Veen c.s. over een uitzondering voor cliënten die zonder een pgb-toekenning gedwongen in een duurdere zorginstelling opgenomen worden (32123 XVI, nr. 149);

- de motie-Van der Veen over afzien van de beperking van de aanspraken mondzorg voor jongeren tussen 18 en 21 jaar (32123 XVI, nr. 150);

- de motie-Van der Veen c.s. over afzien van invoering van eigen betalingen bij paramedische zorg en tweedelijns ggz-zorg (32123 XVI, nr. 151);

- de motie-Wiegman-van Meppelen Scheppink over een maximum aan het totaal aan eigen bijdragen te heffen per persoon (32123 XVI, nr. 152);

- de motie-Wiegman-van Meppelen Scheppink over het nakomen door gemeenten van de compensatieplicht voor burgers (32123 XVI, nr. 153).

(Zie vergadering van heden.)

In stemming komt de motie-Leijten (32123-XVI, nr. 142).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdD en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Leijten (32123-XVI, nr. 143).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Leijten (32123-XVI, nr. 144).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Leijten/Wolbert (32123-XVI, nr. 145).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, de PvdD en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Dijkgraaf c.s. (32123-XVI, nr. 146).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdD, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Miltenburg c.s. (32123-XVI, nr. 147).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de SP ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van der Veen c.s. (32123-XVI, nr. 148).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van der Veen c.s. (32123-XVI, nr. 149).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de ChristenUnie, de SGP en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van der Veen (32123-XVI, nr. 150).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, de PvdD en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van der Veen c.s. (32123-XVI, nr. 151).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de ChristenUnie, de SGP en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van het CDA ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Wiegman-van Meppelen Scheppink (32123-XVI, nr. 152).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdD, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Wiegman-van Meppelen Scheppink (32123-XVI, nr. 153).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de PvdD, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven