Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van het Wetboek van Strafrecht en de Wegenverkeerswet 1994, in verband met de herijking van een aantal wettelijke strafmaxima (28484).

(Zie wetgevingsoverleg van 1 juni 2004.)

De voorzitter:

Ik deel mee dat de leden van Haersma Buma en Eerdmans hun amendement op stuk nr. 12 intrekken, dat de leden Wolfsen en Griffith hun amendement op stuk nr. 17 intrekken en dat de leden Wolfsen en De Pater-van der Meer hun amendement op stuk nr. 21 intrekken.

Artikel I, aanhef, en de onderdelen aA0 en aAoa worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Wolfsen (stuk nr. 41, I) tot invoeging van een nieuw onderdeel.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 41 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-1) tot invoeging van een nieuw onderdeel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD, de Groep Lazrak, de ChristenUnie, de SGP, het CDA en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 45 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Wolfsen (stuk nr. 14) tot invoeging van een nieuw onderdeel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van het CDA tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Wolfsen (stuk nr. 15) tot invoeging van een nieuw onderdeel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, de LPF en de Groep Lazrak voor dit amendement hebben gestemd en die van overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Wolfsen (stuk nr. 41, I), het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-1) en de amendementen-Wolfsen (stukken nrs. 14 en 15) zijn vier nieuwe onderdelen ingevoegd.

De onderdelen aA t/m Aa worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-II), zijn drie nieuwe onderdelen ingevoegd.

De onderdelen B t/m Bc worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-III) zijn dertien nieuwe onderdelen ingevoegd.

In stemming komt het amendement-Vos (stuk nr. 18) tot invoeging van een nieuw onderdeel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van het CDA tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Door de aanneming van het amendement-Vos (stuk nr. 18) en het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-IV) zijn twee nieuwe onderdelen ingevoegd.

Onderdeel C, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-V), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel D wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-VI) is een nieuw onderdeel ingevoegd.

De onderdelen Da t/m E worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-VII) zijn twee nieuwe onderdelen ingevoegd.

De onderdelen F t/m I worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-VIII) is een nieuw onderdeel ingevoegd.

Onderdeel J wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-IX) zijn twee nieuwe onderdelen ingevoegd.

Onderdeel K wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-X) is een nieuw onderdeel ingevoegd.

De onderdelen L t/m N worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-XI) zijn twee nieuwe onderdelen ingevoegd.

De onderdelen O t/m Q worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-XII) zijn twee nieuwe onderdelen ingevoegd.

De onderdelen R en S worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-XIII) zijn drie nieuwe onderdelen ingevoegd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Vos (stuk nr. 37) tot invoeging van een nieuw onderdeel Sa.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Griffith/Eerdmans (stuk nr. 36, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de ChristenUnie, de SGP, de LPF en D66 voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 36 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel T wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen U en Ua worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-XIV) is een nieuw onderdeel ingevoegd.

De onderdelen V t/m Y worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Wit (stuk nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Onderdeel Ya zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-De Wit (stuk nr. 16), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Wolfsen (stuk nr. 19) tot invoeging van een nieuw onderdeel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de LPF en de Groep Lazrak voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Onderdeel Z wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, A-XV) zijn twee nieuwe onderdelen ingevoegd.

De onderdelen Za en AA worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Griffith (stuk nr. 46).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, de Groep Lazrak, de VVD, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Vos (stuk nr. 38, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 38 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel II, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Griffith (stuk nr. 46) en de gewijzigde amendementen-Vos (stuk nr. 38, I en II), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Eerdmans (stuk nr. 42, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 42 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel III, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Eerdmans (stuk nr. 42, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Haersma Buma c.s. (stuk nr. 45, B) zijn drie nieuwe artikelen ingevoegd.

Het gewijzigde artikel IV wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het amendement-Eerdmans (stuk nr. 42, II) is een nieuw artikel IVA ingevoegd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Vos (stuk nr. 39) tot invoeging van een nieuw onderdeel IVA.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de LPF tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Vos (stuk nr. 40) tot invoeging van een nieuw onderdeel IVA.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de Groep Lazrak, de PvdA, de ChristenUnie en de SGP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-Eerdmans (stuk nr. 35) tot invoeging van een nieuw artikel IVA.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Wolfsen (stuk nr. 41, II) zijn twee nieuwe artikelen ingevoegd.

Artikel V en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Over het wetsvoorstel zal later worden gestemd.

Naar boven