Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2010-2011 | nr. 87, item 15 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2010-2011 | nr. 87, item 15 |
Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over de Staat van de Europese Unie,
te weten:
- de motie-Ten Broeke/Ormel over bevriezen van de Europese begroting (32502, nr. 4);
- de motie-Ten Broeke/Schouw over vergelijkingstabellen (32502, nr. 5);
- de motie-Plasterk/Voordewind over een nominale nullijn (32502, nr. 6);
- de motie-Plasterk/Ten Broeke over doelstellingen voor een Europese inzet (32502, nr. 7);
- de motie-Ormel c.s. over efficiëntere Europese samenwerking (32502, nr. 8);
- de motie-Van Bommel over toetreding Servië tot de EU (32502, nr. 9);
- de motie-Schouw/Ten Broeke over tevoren informeren van de Kamer (32502, nr. 10);
- de motie-Schouw/El Fassed over het mensenrechtenbeleid (32502, nr. 11);
- de motie-Schouw/El Fassed over scenario's voor een Europees bestuur (32502, nr. 12);
- de motie-El Fassed/Schouw over naleving van de Europese grondrechten (32502, nr. 13);
- de motie-El Fassed/Schouw over vrije en pluriforme media (32502, nr. 14);
- de motie-El Fassed over verdediging besluit Europees Parlement (32502, nr. 15);
- de motie-Voordewind c.s. over het MATRA-programma (32502, nr. 16);
- de motie-Voordewind c.s. over korting op het pr-budget (32502, nr. 17).
(Zie vergadering van 26 mei 2011.)
De voorzitter:
De motie-Plasterk/Voordewind (32502, nr. 6) is in die zin gewijzigd dat zij thans luidt:
De Kamer,
gehoord de beraadslaging,
constaterende dat alle EU-lidstaten inclusief Nederland als gevolg van de financiële crisis bezuinigen;
van mening dat er voldoende begrotingsposten zijn waarop bezuinigd kan worden zoals het verhuiscircus naar Straatsburg;
verzoekt de regering, bij de EU-begroting 2012 en 2013 te streven naar een nominale nullijn en bij de EU-meerjarenbegroting 2014–2020, naast de inzet op het behoud van de Nederlandse afdrachtkorting van minimaal 1 mld., niet akkoord te gaan met een begroting die verder gaat dan de nominale nullijn,
en gaat over tot de orde van de dag.
Naar mij blijkt, wordt de indiening van deze gewijzigde motie voldoende ondersteund.
Zij krijgt nr. 19 (32502).
Ik stel vast dat wij hier nu over kunnen stemmen.
De fractie van D66 verzoekt om een hoofdelijke stemming over de motie op stuk nr. 11.
Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.
De heer Ormel (CDA):
Voorzitter. Bij het debat over de staat van de Europese Unie is de motie-Plasterk/Ten Broeke op stuk nr. 7 over de Nederlandse inzet voor de financiële perspectieven ingediend. Onderdeel van deze motie is een verschuiving van Europees geld uit het landbouwbudget naar toezicht op banken en de opvang van asielzoekers. De voorliggende motie gaat in tegen de afspraak van het kabinet dat het landbouwbudget nominaal gelijk blijft. Daarnaast gaat de motie in tegen de eerder aangenomen motie-Van Veldhoven/Koopmans (32563, nr. 17) met betrekking tot de optimale benutting van de eerste pijler van het gemeenschappelijk landbouwbeleid voor de vergoeding van natuurbeheer. Ook gaat de motie in tegen de motie-Snijder-Hazelhoff (21501-32, nr. 463) over een zo hoog mogelijke basispremie en tegen de motie-De Mos/Koopmans (32500-XIII, nr. 115) over het gemeenschappelijk landbouwbudget dat na 2013 gelijk moet blijven. Het aannemen van deze motie is dus inconsistent en in de ogen van mijn fractie ongewenst. Vandaar dat de CDA-fractie tegen deze motie zal stemmen.
In stemming komt de motie-Ten Broeke/Ormel (32502, nr. 4).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, de VVD, de SGP en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Ten Broeke/Schouw (32502, nr. 5).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, D66, de VVD, de SGP, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PVV ertegen, zodat zij is aangenomen.
Mevrouw Ouwehand (PvdD):
Deze motie hebben wij niet gesteund.
De voorzitter:
Waarvan aantekening.
In stemming komt de gewijzigde motie-Plasterk/Voordewind (32506, nr. 19).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, de SGP, de ChristenUnie en de PVV voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Plasterk/Ten Broeke (32502, nr. 7).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de VVD en de SGP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Ormel c.s. (32 502, nr. 8).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, D66, de VVD, de SGP, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PVV ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Van Bommel (32502, nr. 9).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Schouw/Ten Broeke (32502, nr. 10).
De voorzitter:
Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.
In stemming komt de motie-Schouw/El Fassed (32502, nr. 11).
Vóór stemmen de leden: Bouwmeester, Braakhuis, Çelik, Cohen, Van Dam, Van Dekken, Dibi, Jasper van Dijk, Dijksma, Dijkstra, Dijsselbloem, Dikkers, El Fassed, Van Gent, Van Gerven, Grashoff, Groot, Hachchi, Van der Ham, Hamer, Heijnen, Hilkens, Irrgang, Jacobi, Jadnanansing, Paulus Jansen, Karabulut, Klaver, Klijnsma, Kooiman, Koolmees, Koşer Kaya, Kuiken, Leijten, Marcouch, Monasch, Ortega-Martijn, Ouwehand, Pechtold, Peters, Plasterk, Van Raak, Recourt, Roemer, Samsom, Sap, Schouten, Schouw, Slob, Smeets, Smits, Spekman, Thieme, Timmermans, Van Tongeren, Ulenbelt, Van der Veen, Van Veldhoven, Verbeet, Verhoeven, Vermeij, Voordewind, Voortman, Wiegman-van Meppelen Scheppink, De Wit, Wolbert, Arib, Bashir en Berndsen.
Tegen stemmen de leden: Bontes, Bosma, Brinkman, Ten Broeke, Bruins Slot, Van der Burg, Çörüz, Dezentjé Hamming-Bluemink, Tony van Dijck, Dijkgraaf, Dijkhoff, Dille, Driessen, Elias, Elissen, Ferrier, Fritsma, Gerbrands, Graus, Van Haersma Buma, Harbers, Haverkamp, Helder, Hennis-Plasschaert, Hernandez, Van Hijum, Houwers, Huizing, De Jong, Van Klaveren, Knops, Koopmans, Koppejan, Kortenoeven, Leegte, De Liefde, Lodders, Lucas, Lucassen, Van Miltenburg, De Mos, Mulder, Neppérus, Nicolaï, Van Nieuwenhuizen-Wijbenga, Omtzigt, Ormel, De Roon, De Rouwe, Schaart, Smilde, Snijder-Hazelhoff, Van der Staaij, Sterk, Van der Steur, Straus, Taverne, Van Toorenburg, Uitslag, Venrooy-van Ark, Verburg, Van Vliet, Van der Werf, Wilders, Ziengs, Agema, Aptroot, Azmani, Van Beek, Beertema, Van Bemmel, Van den Besselaar, Biskop, Blanksma-van den Heuvel, Blok, Van Bochove en De Boer.
De voorzitter:
Ik constateer dat deze motie met 77 tegen 69 stemmen is verworpen.
In stemming komt de motie-Schouw/El Fassed (32502, nr. 12).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks en D66 voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-El Fassed/Schouw (32502, nr. 13).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks en D66 voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-El Fassed/Schouw (32502, nr. 14).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks en D66 voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-El Fassed (32502, nr. 15).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Voordewind c.s. (32502, nr. 16).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, D66, de VVD, de SGP, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Voordewind c.s. (32502, nr. 17).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, de VVD, de SGP, de ChristenUnie, het CDA en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
De heer Ten Broeke (VVD):
Nu de motie-Ten Broeke/Ormel op stuk nr. 4 over het bevriezen van de Europese begroting en de gewijzigde motie-Plasterk/Voordewind op stuk nr. 19 beide zijn aangenomen, wil ik graag weten hoe het kabinet die zal uitvoeren.
De voorzitter:
Wij zullen het stenogram doorgeleiden naar het kabinet.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-20102011-87-15.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.