Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (XII) voor het jaar 2005 (29800 XII).

(Zie vergadering van 24 november 2004.)

De voorzitter:

De heer Hofstra heeft zijn amendement op stuk nr. 35 ingetrokken.

De artikelen 1 t/m 4 en de departementale begrotingsstaat, artikelen 1 t/m 4, worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Hijum/Dijksma (stuk nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Artikel 5, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Hijum/Dijksma (stuk nr. 11), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 6 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Dijksma (stuk nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak en de ChristenUnie voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 7 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 8 t/m 18 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Hermans c.s. (stuk nr. 44, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de Groep Wilders en de aanwezige leden van de fracties van de VVD, het CDA en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 44 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 19, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Hermans c.s. (stuk nr. 44, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 20, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Hermans c.s. (stuk nr. 44, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 21 en 22, de departementale begrotingsstaat, de begrotingsstaat inzake het agentschap en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

Het wetsvoorstel wordt met algemene stemmen aangenomen.

Naar boven