Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van onder meer de Wet studiefinanciering 2000 in verband met invoering prestatiebeurs in een deel van de beroepsopleidende leerweg en meeneembaarheid studiefinanciering voor deze leerweg in het buitenland; Gewijzigd amendement van het lid Van Dam ter vervanging van nr. 10 over het belang dat jongeren een startkwalificatie behalen (29719).

(Zie vergadering van 7 december 2004.)

De voorzitter:

Ik deel mede dat in de vergadering van 7 december 2004 het amendement-Van Dam op stuk nr. 12 door de regering is overgenomen.

Artikel I, aanhef, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Dam (stuk nr. 9, A t/m C).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en de Groep Lazrak voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 9 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel A wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen B t/m D worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Dam (stuk nr. 11, A).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en de Groep Lazrak voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 11 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel E wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen H t/m W worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Joldersma (stuk nr. 14, I) tot het doen vervallen van onderdeel X.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 14 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Tevens constateer ik dat door de aanneming van dit amendement onderdeel X is komen te vervallen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II t/m V worden zonder stemming aangenomen.

Artikel VI, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Joldersma (stuk nr. 14, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel VII en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de Groep Wilders, de VVD, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor dit wetvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Naar boven