Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2000 (26800 V).

(Zie vergadering van 9 december 1999.)

De voorzitter:

Ik deel mede, dat mevrouw Van Ardenne-van der Hoeven haar amendement op stuk nr. 29 intrekt.

De artikelen 1 t/m 5 en 06.01 t/m 06.05 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Hoekema c.s. (stuk nr. 33, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement, het andere op stuk nr. 33 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 06.06, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Hoekema c.s. (stuk nr. 33, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 07.01, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Hoekema c.s. (stuk nr. 33, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 07.02 t/m 14.05 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Wilders/Dijksma (stuk nr. 21, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 21 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Van Ardenne-van der Hoeven (stuk nr. 23, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het CDA, het GPV, de RPF, de SGP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 23 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel 14.07, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Wilders/Dijksma (stuk nr. 21, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 14.08 en 14.09 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Van Ardenne-van der Hoeven (stuk nr. 76, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit nader gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 76 voorkomende nader gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 15.01, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Wilders/Dijksma (stuk nr. 21, II) en het nader gewijzigde amendement-Van Ardenne-van der Hoeven (stuk nr. 76, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 15.02 t/m 16.03 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Ardenne-van der Hoeven (stuk nr. 24, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het GPV, de RPF en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 24 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel 16.04 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 16.05 t/m 18.05 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 18.06, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Van Ardenne-van der Hoeven (stuk nr. 76, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 18.07 t/m 18.12 worden zonder stemming aangenomen.

De gewijzigde begrotingsstaat, onderdeel uitgaven en verplichtingen, wordt zonder stemming aangenomen.

De begrotingsstaat, onderdeel ontvangsten, de begrotingsstaat Agentschap Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden, en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven