Aan de orde zijn de stemmingen over drie moties, ingediend tijdens het debat over illegale exporten van rundvlees naar Rusland, te weten:

- de motie-M.B. Vos over een onafhankelijk onderzoek naar de precieze gang van zaken (25944, nr. 2);

- de motie-M.B. Vos over aanpassing van en controle op de regelgeving (25944, nr. 3);

- de motie-M.B. Vos/Van Ardenne-van der Hoeven over een onderzoek naar de correcte naleving van de exportregels (25944, nr. 5).

(Zie vergadering van 9 april 1998.)

De voorzitter:

Mevrouw Vos vraagt heropening van de beraadslaging. Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter! Ik wil graag de motie op stuk nr. 5, die ik mede namens mevrouw Van Ardenne-van der Hoeven heb ingediend, intrekken. De minister heeft vorige week tijdens het debat zodanige toezeggingen gedaan aan de Kamer, dat het onderzoek door een extern bureau dat in de motie wordt gevraagd nu door hemzelf zal worden uitgevoerd. Daarmee komt hij tegemoet aan onze motie.

Ik wil ook de motie op stuk nr. 2 intrekken.

De motie op stuk nr. 3, die vraagt om een onderzoek naar de interne organisatie van de RVV en de veterinaire diensten, wil ik aanhouden in afwachting van het onderzoek dat de minister nu zelf zal uitvoeren.

De voorzitter:

Aangezien de motie-M.B. Vos (25944, nr. 2) en de motie-M.B. Vos/Van Ardenne-van der Hoeven (25944, nr. 5) zijn ingetrokken, maken zij geen onderwerp van beraadslaging meer uit.

Op verzoek van mevrouw Vos stel ik voor, haar motie (25944, nr. 3) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

De beraadslaging wordt gesloten.

Naar boven