Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Huisvestingswet (doorwerking ruimtelijk beleid) (25334), en over:

- de motie-Verbugt c.s. over verlaging van de voorgenomen koopprijsgrens (25334, nr. 31).

(Zie vergadering van 7 april 1998.)

De voorzitter:

Ik deel mede, dat in de vergadering van 8 april 1998 het amendement op stuk nr. 10 van mevrouw Verbugt en het amendement op stuk nr. 16 van mevrouw Versnel-Schmitz door de regering zijn overgenomen.

Voorts deel ik mede, dat mevrouw Van der Burg haar amendementen op de stukken nrs. 17 en 18 intrekt, dat de heer Van den Berg zijn amendement op stuk nr. 23 intrekt en dat de heer Gabor zijn amendement op stuk nr. 26 intrekt.

Artikel I, onderdeel A, punten 1 en 2, worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van den Berg (stuk nr. 21, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Verkerk voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 21 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel A van artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen Aa en B worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Gabor (stuk nr. 27, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de CD en het lid Verkerk voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 27 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel C wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel D wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van den Berg (stuk nr. 22, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het GPV, de SGP en de RPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 22 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Gabor (stuk nr. 28, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het CDA, de CD en het lid Verkerk voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 28 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Onderdeel E wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Verbugt (stuk nr. 8).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD en de CD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-M.M. van der Burg/Van den Berg (stuk nr. 33).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de CD en het lid Verkerk voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel F, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-M.M. van der Burg/Van den Berg (stuk nr. 33), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Gabor (stuk nr. 29).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, het AOV, de CD en het lid Verkerk voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Onderdeel G wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen Ga t/m Ha worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-M.M. van der Burg/Gabor (stuk nr. 34).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de CD en het lid Verkerk voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel I, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-M.M. van der Burg/Gabor (stuk nr. 34), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Verbugt (stuk nr. 9) tot invoeging van een nieuw onderdeel Ia.

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Onderdeel J wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Verbugt/M.M. van der Burg (stuk nr. 35) tot invoeging van een nieuw onderdeel K.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de CD en het lid Verkerk voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II t/m IV en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

In stemming komt de motie-Verbugt c.s. (25334, nr. 31).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD en het lid Verkerk voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven