Aan de orde zijn de stemmingen over vier moties, ingediend tijdens het debat naar aanleiding van een algemeen overleg over het asielbeleid, te weten:

- de motie-De Hoop Scheffer over het beleid inzake de drie-jarentermijn (19637, nr. 149);

- de motie-De Hoop Scheffer over de aanzuigende werking van de VVTV (19637, nr. 150);

- de motie-Rijpstra over de oprichting van één immigratiedienst (19637, nr. 151);

- de motie-Sipkes over vaststelling van de leeftijd van minderjarige asielzoekers (19637, nr. 156).

(Zie vergadering van heden.)

In stemming komt de motie-De Hoop Scheffer (19637, nr. 149).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de VVD, de groep-Nijpels, het AOV, de CD, de RPF, de SGP en het GPV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-De Hoop Scheffer (19637, nr. 150).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de VVD, de groep-Nijpels, het AOV, de RPF, de SGP en het GPV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Rijpstra (19637, nr. 151).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de VVD, de groep-Nijpels, het AOV, de RPF en de SP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen.

Op grond hiervan moet ik vaststellen dat de stemmen staken. Echter, niet alle leden zijn aanwezig. Om absolute helderheid te verkrijgen, stel ik voor, hoofdelijk te stemmen.

Daartoe wordt besloten.

Vóór stemmen de leden: Lansink, Leers, Van der Linden, Marijnissen, Mateman, Mulder-van Dam, Passtoors, Poppe, Remkes, Van Rey, Rijpstra, Van Rooy, Rouvoet, Smits, Soutendijk-van Appeldoorn, Stellingwerf, Van der Stoel, Terpstra, Te Veldhuis, Verbugt, Verhagen, Verkerk, O.P.G. Vos, Voûte-Droste, B.M. de Vries, J.M. de Vries, Weisglas, Van Wingerden, Wolters, Van Ardenne-van der Hoeven, Assen, Beinema, Biesheuvel, Bijleveld-Schouten, Blaauw, Blauw, Van Blerck-Woerdman, Bolkestein, Boogaard, Bremmer, Bukman, Van de Camp, Cherribi, Cornielje, Deetman, Van Dijke, Van den Doel, Doelman-Pel, Van Erp, Esselink, Essers, Gabor, Van Heemskerck Pillis-Duvekot, Heerma, Van der Heijden, Hessing, Hillen, Van der Hoeven, Hofstra, Van Hoof, Hoogervorst, De Hoop Scheffer, Ten Hoopen, De Jong, H.G.J. Kamp, M.M.H. Kamp, Keur, Klein Molekamp, Koekkoek en Korthals.

Tegen stemmen de leden: Lambrechts, Liemburg, Lilipaly, Middel, Van Middelkoop, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Oedayraj Singh Varma, Oudkerk, Van Oven, Van der Ploeg, Rabbae, Van 't Riet, Roethof, Rosenmöller, Scheltema-de Nie, Schutte, Sipkes, Sterk, Swildens-Rozendaal, Valk, Ter Veer, Versnel-Schmitz, Vliegenthart, Van der Vlies, Van Vliet, M.B. Vos, Vreeman, Wallage, Van Walsem, Van Waning, Witteveen-Hevinga, Wolffensperger, Woltjer, Ybema, Van Zijl, Zijlstra, Zonneveld, Van Zuijlen, Adelmund, Apostolou, Augusteijn-Esser, Bakker, Van den Berg, Van den Bos, Van Boxtel, M.M. van der Burg, De Cloe, Crone, Dittrich, Duivesteijn, Fermina, Van Gelder, Van Gijzel, Giskes, De Graaf, Van Heemst, Hoekema, Houda, Huys, Jeekel, Jorritsma-van Oosten, Kalsbeek-Jasperse en De Koning.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de motie met 70 tegen 64 stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Sipkes (19637, nr. 156).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA en de groep-Nijpels voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven