Aan de orde zijn de stemmingen over zes moties, ingediend bij het debat over het Meerjarenplan gewasbescherming, te weten:

- de motie-Keur c.s. over harmonisatie van het toelatingsbeleid in de lidstaten van de EU (21677, nr. 35);

- de motie-Keur c.s. over het toelaten van middelen voor kleine teelten (21677, nr. 36);

- de motie-Van Ardenne-van der Hoeven over een actieplan voor een effectief gewasbeschermingsmiddelenpakket (21677, nr. 37);

- de motie-M.B. Vos/Van Ardenne-van der Hoeven over het ontwikkelen van een indicator voor de integrale milieubelasting (21677, nr. 38);

- de motie-M.B. Vos over informatie over afzet van individuele werkzame stoffen (21677, nr. 39);

- de motie-Feenstra c.s. over een plan van aanpak voor de tweede fase van het meerjarenprogramma gewasbescherming (21677, nr. 40).

(Zie vergadering van heden.)

In stemming komt de motie-Keur c.s. (21677, nr. 35).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, het GPV, de SGP, de RPF, de VVD, de groep-Nijpels, het CDA, het AOV en de CD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Keur c.s. (21677, nr. 36).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van Ardenne-van der Hoeven (21677, nr. 37).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV en de CD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-M.B. Vos/Van Ardenne-van der Hoeven (21677, nr. 38).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-M.B. Vos (21677, nr. 39).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de RPF, de groep-Nijpels en het AOV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Feenstra c.s. (21677, nr. 40).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, het GPV, de SGP, de RPF, de VVD, de groep-Nijpels en het AOV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven