Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over het stopzetten van de ontwikkeling van een bedrijventerrein in Venray na acties van radicale dierenactivisten, te weten:

- de motie-Kamp over ondersteuning van initiatieven tot ontwikkeling van bioscienceparken (31200 VI, nr. 133);

- de motie-De Roon over een stevige repressieve aanpak van dierenrechtenterrorisme (31200 VI, nr. 134);

- de motie-De Roon over contact met de investeerder die zich heeft teruggetrokken uit Science Link (31200 VI, nr. 135).

(Zie vergadering van 22 april 2008.)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

Mevrouw Ouwehand (PvdD):

Voorzitter. Vorige week bleek opnieuw dat de Kamer selectief aandacht besteedt aan de dierproevenproblematiek. Het groeiende vreedzame en legale protest tegen dierproeven wordt genegeerd en aan een herziening van de Wet op de dierproeven durft de Kamer zich niet te wagen, zelfs niet wanneer de AIVD stelt dat dit een goed idee zou zijn. De motie van de heer Kamp gaat aan dit alles voorbij en vraagt de regering om de ontwikkeling van bioscienceparken te ondersteunen. In het licht van de doelstelling om het aantal dierproeven in Nederland terug te dringen ligt het helemaal niet voor de hand om nieuwe proefdierfaciliteiten te openen. De Partij voor de Dieren stemt tegen deze motie. Het is vandaag tenslotte wereldproefdierendag.

(hilariteit)

De voorzitter:

De leden van de SGP-fractie dachten dat zij de enige waren die een verjaardag te vieren hadden, maar zij staan niet alleen!

In stemming komt de motie-Kamp (31200-VI, nr. 133).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-De Roon (31200-VI, nr. 134).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-De Roon (31200-VI, nr. 135).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven