Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Brinkman.

De heer Brinkman (PVV):

Voorzitter. Ik wil het verslag van het algemeen overleg over het rapport van de CTIVD aangaande de moord op Theo van Gogh graag op de agenda zetten, wat mij betreft na het reces.

De voorzitter:

Wij zullen het verslag toevoegen aan de agenda voor na het reces.

Het woord is aan mevrouw Van Gent.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Ik zou graag een brief krijgen van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, met het oog op een debat na het meireces, over het bericht dat er geen wetenschappelijke onderbouwing is voor de castratie van biggen. Dat heeft te maken met stank in de pan, om het zo te zeggen. In het onderzoek daarnaar wordt geconstateerd dat geen sprake is van stank. Dat is voor mij aanleiding, de regering te vragen om opheldering en om haar standpunt.

Mevrouw Thieme (PvdD):

Voorzitter. Ik steun het verzoek om een brief. Ik heb de Griffie er zojuist ook vragen over gestuurd. Ik zou graag zien dat de antwoorden op die vragen worden meegenomen in de brief.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is wederom aan mevrouw Van Gent.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Ik zou ook graag een brief krijgen van het kabinet over de berekeningen van de inkomenseffecten van de nieuwe toeslag bijzondere ziektekosten, als het kabinet morgen in de ministerraad besluit om de bestaande bijzondere aftrek te vervangen door deze nieuwe toeslag. Als dat morgen gebeurt, willen wij per omgaande daarover worden geïnformeerd, zodat wij tot actie kunnen overgaan.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan mevrouw Leijten.

Mevrouw Leijten (SP):

Voorzitter. Op 1 april heb ik vragen gesteld aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over fraude bij thuiszorginstellingen. Ik wil graag antwoord.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan mevrouw Halsema.

Mevrouw Halsema (GroenLinks):

Voorzitter. Vanmorgen maakten de Verenigde Naties bekend, de humanitaire hulp aan Gaza te moeten staken vanwege het brandstoftekort als gevolg van de blokkade door Israël. Gaza is volledig afhankelijk van humanitaire hulp. De overwegend jonge bevolking lijdt al honger en het staken van de humanitaire hulp kan desastreuze gevolgen hebben. Graag zou ik een brief ontvangen van de ministers van Buitenlandse Zaken en voor Ontwikkelingssamenwerking waarin zij aangeven wat voor actie de Nederlandse regering gaat ondernemen naar aanleiding van dit bericht. Graag ontvang ik deze brief voor aanvang van het algemeen overleg van vanmiddag over de RAZEB, dat wil zeggen vóór 16.00 uur.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering wordt zo spoedig mogelijk doorgezonden naar de minister van Buitenlandse Zaken en de minister voor Ontwikkelingssamenwerking.

Ik wijs de Kamer erop dat wij nog stemmingen hebben. Naar ik nu verwacht – ik zeg het luid in de hoop dat iedereen die achter zijn bureau zit, ook meeluistert – vinden deze stemmingen plaats rond 22.30 uur. Wij hebben immers nog een spoeddebat dat begint om 21.30 uur. Dit spoeddebat zullen wij dan heel spoedig doen. Ik hoop dat wij vervolgens vanavond om 22.30 uur kunnen stemmen. Het is niet anders.

De vergadering wordt enkele minuten geschorst.

Naar boven