Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Duyvendak.

De heer Duyvendak (GroenLinks):

Voorzitter. Ik heb twee verzoeken. Direct na de stemmingen begint een algemeen overleg over de spoorconcessies. Omdat ik niet zeker weet of er nog een regeling van werkzaamheden is voordat wij eventueel een VAO daarover willen houden, wil ik nu een vooraankondiging doen, namelijk dat mijn fractie mogelijk een VAO wil aanvragen naar aanleiding van het verloop van het algemeen overleg.

De voorzitter:

Ik stel voor, de procedure te volgen zoals gebruikelijk bij een dergelijke vooraankondiging, die overigens zeer op prijs wordt gesteld. Ik vraag u mij te machtigen om, wanneer het VAO formeel wordt aangevraagd, zonder een nadere regeling van werkzaamheden dat VAO op de agenda te plaatsen. Dat zal waarschijnlijk aanstaande dinsdag bij het begin van de vergadering worden.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is wederom aan de heer Duyvendak.

De heer Duyvendak (GroenLinks):

De Kamer heeft een schriftelijk overleg gevoerd over de aanwijzing van het vliegveld Maastricht-Aachen Airport. Ik wil het verslag daarvan graag op de plenaire agenda plaatsen.

De voorzitter:

Dat is een originele en niet vaak gebruikte procedure. Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en dit VSO – zo moet ik het dan waarschijnlijk noemen – te plaatsen op de agenda van aanstaande dinsdag.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Verburg.

Mevrouw Verburg (CDA):

Voorzitter. Ik verzoek u het verslag van het algemeen overleg over de motie-Van der Vlies en het koopkrachtbeeld 2005 op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en ook dit punt toe te voegen aan de agenda van aanstaande dinsdag.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Noorman-den Uyl.

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek u de stemmingen van heden over de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de bijbehorende moties uit te stellen tot aanstaande dinsdag. Naar aanleiding van het overleg, dat pas na twaalven afliep, heb ik er behoefte aan om nog een amendement op de begroting in te dienen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen. Dat wil zeggen dat, als u daarmee akkoord gaat, de stemmingen over de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden uitgesteld tot aanstaande dinsdag. Met excuses aan de bewindslieden, maar ik weet dat zij er altijd zeer veel plezier in hebben om in ons midden te vertoeven.

Aldus wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Kalsbeek.

Mevrouw Kalsbeek (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek u om de stemming over mijn motie op stuk nr. 9, ingediend bij de behandeling van de begroting Huis der Koningin, tot dinsdag uit te stellen. Ik vraag dit, omdat een van de fracties zich nader wil beraden op deze motie.

De voorzitter:

Ik stel voor, over alle moties in verband met de begrotin gen Huis der Koningin/Algemene Zaken aanstaande dinsdag te stemmen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van der Laan.

Mevrouw Van der Laan (D66):

Voorzitter. Voor een amendement op de begroting van Justitie is een nog betere dekking gevonden. Ik heb begrepen dat wij daarom uitstel moeten vragen om anderen de kans te geven om ernaar te kijken. Ik vraag u of wij ook daarover dinsdag kunnen stemmen.

De voorzitter:

Ik stel voor, over het begrotingswetsvoorstel Justitie aanstaande dinsdag te stemmen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Snijder-Hazelhoff.

Mevrouw Snijder-Hazelhoff (VVD):

Voorzitter. Ik heb bij de behandeling van de begroting van LNV mijn motie op stuk nr. 42 aangehouden en net gewijzigd ingediend. Ik verzoek u daarover dinsdag aanstaande te stemmen.

De voorzitter:

Ik stel voor, met het verzoek akkoord te gaan en aanstaande dinsdag over deze gewijzigde motie op stuk nr. 42 te stemmen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Verbeet.

Mevrouw Verbeet (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek u namens de vaste commissie voor Justitie het verslag van het algemeen overleg over prostitutiebeleid van 14 december jongstleden op de agenda te plaatsen. Het heeft overigens geen spoed.

De voorzitter:

Dan stel ik voor, het na het kerstreces op de agenda te plaatsen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Eerdmans.

De heer Eerdmans (LPF):

Voorzitter. Ik wil graag het verslag van het algemeen overleg over TBS van 30 november jongstleden op de agenda geplaatst zien.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit verslag aan de agenda van aanstaande dinsdag toe te voegen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter. Wij voeren vanmiddag overleg met de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie over de vreemdelingenketen. Mijn fractie denkt dat de kans groot is dat wij dat debat plenair afronden met een VAO. Ik leg bij dezen het verzoek daartoe alvast bij u neer.

De voorzitter:

Ik vermoed welke motie u dan wellicht wilt gaan indienen. Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en dat u mij machtigt om dit zonder nadere regeling van werkzaamheden op de agenda van aanstaande dinsdag te plaatsen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vergeer.

Mevrouw Vergeer (SP):

Voorzitter. Ik wil mede namens de fractie van GroenLinks uitstel vragen van de stemmingen over de moties die zijn ingediend in het wetgevingsoverleg over het deel Integratie van de begroting van Justitie.

De heer Van de Camp (CDA):

Voorzitter. Zouden wij misschien een kleine toelichting mogen vernemen op het waarom van dit verzoek?

Mevrouw Vergeer (SP):

Naar aanleiding van de behandeling van het deel Integratie van de begroting van Justitie heeft de minister van Vreemdelingenzaken en Integratie een brief aan ons gestuurd die ons echter vrij laat heeft bereikt. Er staan een aantal overwegingen in die wij graag nog bij onze afwegingen rond ons stemgedrag willen betrekken. Dus daarom vraag ik uitstel van de stemmingen over de moties over genoemd begrotingsdeel.

De heer Nawijn (LPF):

Voorzitter. Er is uitvoerig overleg geweest met de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie. Die brief waarop mevrouw Vergeer doelt, heb ik allang gelezen, want die hebben wij op tijd ontvangen. Dus wij weten precies hoe de minister denkt over de moties. Zij heeft er al een oordeel over gegeven. Dus ik snap niet waarom wij de stemmingen erover nu moeten uitstellen.

Mevrouw Lambrechts (D66):

Ik ben het eens met het verzoek van mevrouw Vergeer. Wij hebben erg weinig tijd gehad. Ik heb de brief nog niet eens kunnen lezen.

De heer Visser (VVD):

Voorzitter. De VVD-fractie heeft geen bezwaar tegen het verzoek van mevrouw Vergeer.

Mevrouw Sterk (CDA):

Ook de CDA-fractie heeft er geen bezwaar tegen.

De voorzitter:

Gehoord de reacties van de woordvoerders stel ik voor, aanstaande dinsdag te stemmen over deze moties.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Op het schema voor aanstaande dinsdag heeft u allen kunnen zien dat er tot het moment van deze regeling van werkzaamheden een open ruimte zat tussen 12.00 uur en 15.30 uur, het moment dat de minister-president uit Brussel terug is en wij met het debat over de Europese Top kunnen beginnen. Om vanavond vrij te kunnen houden, heb ik voorgesteld, waarmee u inmiddels ook ingestemd heeft, om de VAO's die nu zijn aangevraagd, dinsdag te behandelen. Ik zou dat dan willen doen meteen na het vragenuur. Dus wij handhaven de beslissing van de vorige week om aanstaande dinsdag om 12.00 uur te beginnen. Ik constateer dat de Kamer zich hiermee kan verenigen.

Tot slot van deze regeling van werkzaamheden stel ik nog voor toe te voegen aan de agenda van volgende week:

  • - de brief van het Presidium over beëindiging van de status van groot project van het project "Groepsgrootte en kwaliteit in het basisonderwijs" (25065, nr. 31).

Ook stel ik voor, toe te voegen aan de stemmingslijst van heden:

  • - de motie-Griffith over een onderzoek naar aard en omvang van crimineel gedrag en gepleegde strafbare feiten van jongeren tussen 14 en 16 jaar (29800-VI, nr. 45).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Wij gaan nu stemmen. Alle fracties en groepen zijn aanwezig, ook de heer Wilders. Ik heet u weer van harte welkom in ons midden.

(Geroffel op de banken)

Naar boven