Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, de spreektijden bij het debat over het rapport van de tijdelijke commissie Aanvullende onderwerpen NIOD-rapport te bepalen op 5 minuten per fractie en de sprekersvolgorde te baseren op de grootte van de fracties.

Voor het debat met de regering over het NIOD-rapport stel ik voor, dezelfde volgorde van de sprekers te hanteren als bij de begrotingsbehandeling en de spreektijden vast te stellen op 10 minuten.

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda voor morgen:

  • - een voorstel van het Presidium tot wijziging van het Reglement van orde (28289).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede dat er gisteren bij het vaststellen van de uitslag van de stemming over de gewijzigde motie-Hoekema/Koenders over het Midden-Oosten een fout is gemaakt. Bij controle van de telling van de stemmen is gebleken dat 75 leden tegen deze motie en 73 leden ervoor hebben gestemd. Gisteren heb ik moeten concluderen dat de motie niet aangenomen was, ik deel u nu mee dat de motie gisteren verworpen is.

Mevrouw Dijksma (PvdA):

Voorzitter. Wij accepteren volledig de uitslag van de stemming zoals u deze nu presenteert, maar voor de Handelingen zou ik nog graag opmerken dat mijn collega Duivesteijn geacht wenst te worden, vóór de motie te hebben gestemd.

De voorzitter:

Dat zullen wij in de Handelingen opnemen.

Het woord is aan de heer Vendrik.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Voorzitter. Mijn collega mevrouw Karimi heeft mij gevraagd, u te verzoeken om het verslag van het algemeen overleg over het Midden-Oosten dat hedenochtend heeft plaatsgevonden, aan de agenda voor de plenaire vergadering toe te voegen. Zij spreekt daarbij een voorkeur voor de vergadering van morgen uit.

De voorzitter:

Ik zal erg haastig informeren of de minister van Buitenlandse Zaken in staat is, vandaag nog naar de Kamer te komen, omdat wij morgen al een ontzettend drukke agenda hebben. Ik zal dus proberen, dit onderwerp aan de agenda voor vandaag toe te voegen. Ik denk dat een debat hierover kan worden gehouden voordat wij aan de Sanctiewet beginnen, maar dit moet ik natuurlijk even met de minister opnemen.

Naar boven