Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, de spreektijden bij het debat over de brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over jeugdzorg vast te stellen op 2 minuten per fractie.

Ik stel voor, de spreektijden bij het debat over de brief van de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat inzake de veiling van radiofrequenties vast te stellen op 4 minuten per fractie.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het presidium heeft een beslissing genomen over de vergaderweken en recessen in het parlementaire jaar 2001-2002. De recessen zijn als volgt vastgesteld:

  • - herfstreces 2001: vrijdag 19 oktober t/m maandag 29 oktober;

  • - kerstreces 2001-2002: vrijdag 21 december 2001 t/m maandag 21 januari 2002;

  • - krokusreces 2002: vrijdag 8 februari t/m maandag 25 februari 2002;

  • - verkiezingsreces 2002: vrijdag 26 april t/m dinsdag 21 mei 2002;

  • - zomerreces 2002: vrijdag 5 juli t/m maandag 2 september 2002.

Tevens zal niet vergaderd worden op woensdag 6 maart 2002 en dinsdag 2 april 2002.

Op verzoek van de CDA-fractie benoem ik in de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport het lid Verburg tot plaatsvervangend lid in plaats van het lid Van de Camp.Voorzitter

Het woord is aan de heer Kamp.

De heer Kamp (VVD):

Mevrouw de voorzitter! Wij hebben vorige week een overleg gehad met de staatssecretaris van Justitie over alleenstaande minderjarige asielzoekers. Ik wil u vragen om het verslag van het overleg op de agenda te plaatsen om mij gelegenheid te geven een motie in te dienen.

De voorzitter:

Moet dat nog deze week, mijnheer Kamp?

De heer Kamp (VVD):

Heel graag, mevrouw de voorzitter.

De voorzitter:

Ik zal mijn best doen en de Kamer later een voorstel doen.

Het woord is aan de heer Van Oven.

De heer Van Oven (PvdA):

Mevrouw de voorzitter! Vorige week heeft de Kamer de minister van Justitie verzocht om nog die week een brief te sturen over de vraag of de Nederlandse belastingrechtspraak overeenkomt met de eisen die gesteld worden in het internationale verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten. Wij hebben tot op heden daar geen antwoord op gekregen en dat betreurt mijn fractie in het bijzonder. De PvdA-fractie vindt het eigenlijk onbestaanbaar dat, wanneer een dergelijk verzoek door de Kamer wordt gedaan, daarop in het geheel niet door de regering wordt gereageerd. Daarom stel ik nu voor, de minister te verzoeken nog heden een antwoord op die vraag te geven. Ik kondig nu alvast aan, namens de fractie van de PvdA, dat als morgen zou blijken dat er niet aan is voldaan, ik dan zal voorstellen de minister van Justitie nog deze week over dat punt te interpelleren.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven