Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Regels inzake de reconstructie van de concentratiegebieden (Reconstructiewet concentratiegebieden) (26356), en over:

- de motie-Th.A.M. Meijer over de brief van 8 december 2000 (26356, nr. 29);

- de motie-Oplaat/Th.A.M. Meijer over het wetsvoorstel ammoniak en veehouderij (26356, nr. 30, herdruk);

- de motie-Stellingwerf over leegkomende agrarische bebouwing (26356, nr. 31);

- de motie-Van der Vlies c.s. over de omgevingscategorieën uit Richtlijn 96 (26356, nr. 32);

- de motie-Van der Vlies/Th.A.M. Meijer over de rechtsgang bij de landinrichtingswet (26356, nr. 33);

- de motie-M.B. Vos over de doelstelling voor bestrijding van verdroging (26356, nr. 34).

(Zie vergadering van heden.)

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Waalkens/Th.A.M. Meijer (stuk nr. 35, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit nader gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 35 voorkomende nader gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 1, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Waalkens/Th.A.M. Meijer (stuk nr. 35, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 2 t/m 6 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-M.B. Vos (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 7 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 8 en 9 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-M.B. Vos (stuk nr. 26).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het GPV, de RPF en de SGP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 10, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-M.B. Vos (stuk nr. 26), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 11, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Waalkens/Th.A.M. Meijer (stuk nr. 35, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 12 t/m 50 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-M.B. Vos (stuk nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 51 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 52 t/m 57 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 10 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Het opschrift van hoofdstuk 3, titel 6, afdeling 5, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 58, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 59, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, III), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 60 t/m 73 worden zonder stemming aangenomen.

Het opschrift van hoofdstuk 3, titel 6, afdeling 5, paragraaf 5, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 74 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 75, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 76 en 77 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op, dat door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, VI) een nieuw artikel 77a is ingevoegd.

Artikel 78 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 79, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, VII), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 80, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, VIII), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 81, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, IX), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 82 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 83, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, X), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 84 t/m 91 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op, Voorzitterdat door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, XI) twee nieuwe artikelen 91a en 91b zijn ingevoegd.

De artikelen 92 en 93 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 94, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 10, XII), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 95 t/m 98 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van der Vlies (stuk nr. 28) tot invoeging van een nieuw artikel 98a.

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

De artikelen 99 en 100 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Waalkens/Th.A.M. Meijer (stuk nr. 36).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit nader gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-M.B. Vos (stuk nr. 27, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en D66 voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 27 voorkomende gewijzigde amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

De bijlage, zoals deze is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Waalkens/Th.A.M. Meijer (stuk nr. 36), wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Th.A.M. Meijer (26356, nr. 29).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van het CDA voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Oplaat/Th.A.M. Meijer (26356, nr. 30, herdruk).

De voorzitter:

Ik constateer, dat 73 leden voor deze motie hebben gestemd en 73 leden ertegen, zodat zij opnieuw in stemming moet komen bij de eerstvolgende stemmingen.

In stemming komt de motie-Stellingwerf (26356, nr. 31).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, het CDA, het GPV, de RPF en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van der Vlies c.s. (26356, nr. 32).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD, het CDA, het GPV, de RPF en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van der Vlies/Th.A.M. Meijer (26356, nr. 33).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het CDA, het GPV, de RPF en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-M.B. Vos (26356, nr. 34).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven