Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over corporate governance, te weten:

- de motie-Vendrik/Karabulut over het opnemen van een concrete normering van de beloningsverhouding tussen top en werkvloer in de code-Tabaksblat (31083, nr. 11);

- de motie-Koşer Kaya over een transparant diversiteitsbeleid bij ondernemingen (31083, nr. 12);

- de motie-Weekers/Omtzigt over continuering van de monitoringcommissie corporate governance (31083, nr. 13);

- de motie-Omtzigt/Weekers over het aanwijzen van de aanbevelingen van de commissie-Frijns als officieel na te leven gedragscode voor vennootschappen (31083, nr. 14);

- de motie-Omtzigt/Kalma over de beloning van trouwe aandeelhouders (31083, nr. 15);

- de motie-Kalma c.s. over de effectiviteit en wenselijkheid van variabele beloning (31083, nr. 16);

- de motie-Kalma c.s. over het opnemen van streefcijfers voor de participatie van vrouwen in raden van bestuur en commissarissen in de code-Tabaksblat (31083, nr. 17);

- de motie-Tony van Dijck over het maximeren van inkomens van bestuurders in de publieke sector tot aan het ministersalaris (31083, nr. 18);

- de motie-Karabulut/Vendrik over het onder een cao brengen van salarissen van topbestuurders (31083, nr. 19).

(Zie vergadering van heden.)

In stemming komt de motie-Vendrik/Karabulut (31083, nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Koşer Kaya (31083, nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD en de VVD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Weekers/Omtzigt (31083, nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de PvdD, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Omtzigt/Weekers (31083, nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, D66, de PvdD, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Omtzigt/Kalma (31083, nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, de PvdD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Kalma c.s. (31083, nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Kalma c.s. (31083, nr. 17).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, het CDA en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Tony van Dijck (31038, nr. 18).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Karabulut/Vendrik (31038, nr. 19).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

De heer Omtzigt (CDA):

Mevrouw de voorzitter. Nu de moties op de stuk nrs. 14 en 15 zijn aangenomen, zouden wij graag binnen een week of twee van de regering vernemen hoe zij uitgevoerd worden. Ik benadruk daarbij dat wij bij de motie op stuk nr. 15 ook graag plannen zien om trouwe aandeelhouders beter te belonen.

De voorzitter:

Wij zullen het stenogram van dit gedeelte van de vergadering doorgeleiden naar het kabinet.

Naar boven