Aan de orde zijn de stemmingen in verband met de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Infrastructuurfonds voor het jaar 2001 (27400 A).

(Zie vergadering van 30 november 2000.)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

De heer Leers (CDA):

Voorzitter! Namens de CDA-fractie wil ik een stemverklaring afleggen over het amendement-Verbugt c.s. op stuk nr. 19. De CDA-fractie vindt het van het allergrootste belang dat het station Reeshof in 2003 kan worden geopend. Daarom hebben wij bij de behandeling van het MIT een motie ingediend waarin de minister wordt opgeroepen om er zorg voor te dragen dat dit station daadwerkelijk wordt aangelegd en in 2003 geopend is. Deze motie is ook voor de minister aanvaardbaar. Wij zullen hier dadelijk over stemmen.

Door de collega's Verbugt en Van Heemst is vanmiddag echter een amendement ingediend om de zekerheidstelling voor Tilburg nog verder te vergroten. Op zichzelf is dat een sympathieke geste, maar daarmee wordt precies het tegenovergestelde bereikt. Weliswaar wordt aan de begrotingspost railwegen 12 mln. toegevoegd, maar tegelijkertijd wordt de post regionale en lokale infrastructuur met dezelfde 12 mln. gekort. Sterker nog, uitgaande van de MIT-spelregels zal dit bedrag ten koste gaan van de projecten in Noord-Brabant zelf. Er is bijvoorbeeld 12 mln. minder voor het hoogwaardige openbaarvervoerproject in Eindhoven of er wordt gekort op de tweede fase van de noord-oosttangent in Tilburg zelf. Door deze politieke bokkensprongen wordt de provincie of de stad Tilburg een sigaar uit eigen doos gepresenteerd. Daarom zal de CDA-fractie geen medewerking geven aan deze schijnoplossing.

De voorzitter:

Aangezien de amendementen-Stellingwerf (stukken nrs. 6 en 16) zijn ingetrokken, maken zij geen onderwerp van stemming meer uit.

De artikelen 1 t/m 3 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van der Steenhoven c.s. (stuk nr. 17, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD en het CDA tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 17 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Herrebrugh (stuk nr. 14, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD en Voorzitterhet CDA tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 14 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 01.01, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de gewijzigde amendementen-Van der Steenhoven c.s. (stuk nrs. 17, I en II) en het gewijzigde amendement-Herrebrugh (stuk nr. 14, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Verbugt c.s. (stuk nr. 19, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van het CDA tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 19 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 01.02, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Verbugt c.s. (stuk nr. 19, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 01.03, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Verbugt c.s. (stuk nr. 19, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 02.01 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Ravestein (stuk nr. 15, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD en het CDA tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 15 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Herrebrugh (stuk nr. 10, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 10 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Eurlings/Stellingwerf (stuk nr. 18, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, het CDA, het GPV, de RPF en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 18 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel 02.02, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Ravestein (stuk nr. 15, I), de amendementen-Herrebrugh (stuk nrs. 10, I en II) en het gewijzigde amendement-Herrebrugh (stuk nr. 14, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 03.01 t/m 03.04 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Bommel (stuk nr. 8, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, het GPV, de RPF en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 8 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel 03.05 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 04.01 t/m 04.07 worden zonder stemming aangenomen.

De gewijzigde begrotingsstaat, onderdeel uitgaven en verplichtingen, wordt zonder stemming aangenomen.

De begrotingsstaat, onderdeel ontvangsten, zoals deze is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Ravestein (stuk nr. 15, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven