Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Gent.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Als voorzitter van de vaste commissie voor WWI meld ik u dat de commissie vanmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur een spoed-AO houdt over de kwestie minister Vogelaar versus de corporaties. Ik wil nu alvast aankondigen dat daar mogelijk nog een vandaag te agenderen VAO uit voortvloeit.

De voorzitter:

Wij zullen rekening houden met de mogelijkheid dat dit VAO aan de agenda van vandaag toegevoegd wordt.

Het woord is aan mevrouw Gerkens.

Mevrouw Gerkens (SP):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg Raad voor Concurrentievermogen op de agenda van vandaag te zetten. Dat is nodig omdat de Raad voor Concurrentievermogen op 24 februari gehouden wordt.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO toe te voegen aan de agenda van vandaag.

Daartoe wordt besloten.

Mevrouw Gerkens (SP):

Voorzitter. Ik heb nog een tweede verzoek. Mede namens de heer Roemer vraag ik om een brief van de ministers van Verkeer en Waterstaat en van Economische Zaken over het bericht dat ik zojuist heb ontvangen, dat het project Galileo drie keer duurder wordt dan gepland; het loopt in de miljarden. Ik vraag om een reactie van de ministers op dit bericht.

De voorzitter:

U overvalt mij daar een beetje mee. Ik begrijp eigenlijk niet waarom dit verzoek niet via de commissie gedaan kan worden.

Mevrouw Gerkens (SP):

Er is voor het reces geen procedurevergadering meer.

De voorzitter:

Die kan heel snel bijeengeroepen worden. Ik zal u er iets over schrijven. Het wordt een beetje gebruikelijk dat in de regeling van werkzaamheden allerlei brieven worden gevraagd. Ik heb er alle begrip voor, maar ik wil het liever niet.

Mevrouw Gerkens (SP):

Ik begrijp uw standpunt, maar u weet ook dat ik dit zelden doe.

De voorzitter:

Dat weet ik. Ik zal uw verzoek doorgeleiden naar de commissie.

Het woord is aan de heer Graus.

De heer Graus (PVV):

Voorzitter. Naar aanleiding van het AO over Natura 2000 ben ik niet tevreden over de belangenbehartiging van boeren en ondernemers. Daarom verzoek ik u, het VAO ervan op de agenda te plaatsen, zodat ik moties kan indienen.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO toe te voegen aan de agenda van na het reces.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Roon.

De heer De Roon (PVV):

Voorzitter. Vanmiddag vindt van 16.00 uur tot 18.00 uur het AO RAZEB plaats. Ik zal daarin een punt aan de orde stellen dat betrekking heeft op een internationale politieke ontwikkeling die waarschijnlijk dit weekend zal plaatshebben, namelijk de onafhankelijkheid van Kosovo. Er is een grote kans dat ik daarover een motie wil indienen, die dan ook in stemming zou moeten komen voor die onafhankelijkheid een feit is. Daarom verzoek ik u, alvast tijd te reserveren op de agenda van vandaag voor een VAO.

De voorzitter:

Wij zullen er rekening mee houden dat dit VAO er kan komen. Ik begrijp dat dit pas na 18.00 uur kan plaatsvinden. Uw collega's zullen niet blij met uw verzoek zijn, omdat het betekent dat de stemmingen pas na dat VAO kunnen plaatsvinden. Maar daar is niets aan te doen.

Naar boven