Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over de financiële verantwoording van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het jaar 2006,

te weten:

- de motie-Jasper van Dijk over terugdringing van het aantal onbevoegde docenten (31031 VIII, nr. 9);

- de motie-Jasper van Dijk over "downgrading" (31031 VIII, nr. 10);

- de motie-Jasper van Dijk over voorstellen voor meer evidence-based gericht onderwijs (31031 VIII, nr. 11);

- de motie-Jasper van Dijk over minstens één conciërge en één administratief medewerker op elke basisschool (31031 VIII, nr. 12);

- de motie-Verdonk over een taalscreening voor alle kinderen van 3 jaar oud (31031 VIII, nr. 13);

- de motie-Verdonk over de ontwikkeling van leerstandaarden en de toetsing daarvan in het basisonderwijs (31031 VIII, nr. 14);

- de motie-Verdonk over minimale eisen voor het toetreden tot het bevoegd gezag van een bijzondere school (31031 VIII, nr. 15);

- de motie-Verdonk over het meenemen van de criteria VSV en "het behalen van een diploma" (31031 VIII, nr. 16);

- de motie-Bosma c.s. over het ongedaan maken van de bezuiniging op de fusieprikkel (31031 VIII, nr. 17).

(Zie wetgevingsoverleg van 27 juni 2007.)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring.

De heer Bosma (PVV):

Voorzitter. De motie-Verdonk op stuk nummer 15 oogt op het eerste gezicht sympathiek. Er is veel mis met islamitische scholen, en meer toezicht kan helpen. Maar het probleem met islamitische scholen is dat het islamitische scholen zijn. De Partij voor de Vrijheid stemt tegen deze motie, omdat alle islamitische scholen dicht moeten.

In stemming komt de motie-Jasper Van Dijk (31031-VIII, nr. 9).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD en de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Jasper Van Dijk (31031-VIII, nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de SGP, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD en de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Jasper Van Dijk (31031-VIII, nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD en de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Jasper Van Dijk (31031-VIII, nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en D66 voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Verdonk (31031-VIII, nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Verdonk (31031-VIII, nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66, de VVD en de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Verdonk (31031-VIII, nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66 en de VVD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Verdonk (31031-VIII, nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66, de VVD, de SGP en de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Bosma c.s. (31031-VIII, nr. 17).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD en de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Voorzitter: De Pater-van der Meer

Naar boven