Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over het landgebonden asielbeleid, te weten:

- de motie-De Wit c.s. over het bieden van categoriale bescherming aan asielzoekers uit Centraal- en Zuid-Irak (19637, nr. 1118);

- de motie-De Wit c.s. over het verstrekken van een verblijfsvergunning aan de 181 in februari 2006 gepresenteerde Syriërs (19637, nr. 1119).

(Zie vergadering van heden.)

In stemming komt de motie-De Wit c.s. (19637, nr. 1118).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-De Wit c.s. (19637, nr. 1119).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, de PvdD, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat volgens de telling per fractie de stemmen staken. Dit betekent dat wij moeten overgaan tot hoofdelijke stemming.

Vóór stemmen de leden: Roefs, Roemer, De Rooij, Rouvoet, Samsom, Slob, Smeets, Spekman, Van der Staaij, Thieme, Tichelaar, Ulenbelt, Van der Veen, Van Velzen, Vendrik, Verbeet, Vermeij, Van der Vlies, Voordewind, Waalkens, De Wit, Wolbert, Wolfsen, Abel, Albayrak, Azough, Besselink, Blom, Van Bommel, Bos, Bouchibti, Bouwmeester, Bussemaker, Cramer, Crone, Van Dam, Depla, Dibi, Jasper Van Dijk, Dijksma, Dijsselbloem, Duyvendak, Eijsink, Van Gent, Gerkens, Van Gerven, Gesthuizen, Van Gijlswijk, Gill'ard, Hamer, Heerts, Huizinga-Heringa, Irrgang, Jacobi, Jansen, Kalma, Kant, Karabulut, Koenders, Kuiken, Langkamp, Leerdam, Van Leeuwen, Leijten, Lempens, Luijben, Marijnissen, Ortega-Martijn, Ouwehand, Peters, Polderman, Poppe en Van Raak.

Tegen stemmen de leden: De Roon, Rutte, Schermers, Schinkelshoek, Schippers, Schreijer-Pierik, Snijder-Hazelhoff, Spies, Sterk, Teeven, Verburg, Verdonk, Verhagen, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Weekers, Wijn, Wilders, Zijlstra, Agema, Atsma, Van Baalen, Balkenende, Van Beek, Biskop, Blanksma-van den Heuvel, Blok, Van Bochove, Boekestijn, Bosma, Brinkman, Ten Broeke, Van der Burg, Van de Camp, Çörüz, Dezentjé Hamming, Tony van Dijck, Jan Jacob Van Dijk, Donner, Fritsma, Van Geel, Van Gennip, Graus, Griffith, Van Haersma Buma, Van der Ham, Haverkamp, Hessels, Van Heugten, Van Hijum, Ten Hoopen, Jager, Joldersma, Kamp, Van der Knaap, Koopmans, Koppejan, Jules Kortenhorst, Roland Kortenhorst, Koşer Kaya, De Krom, Madlener, Mastwijk, Van Miltenburg, Neppérus, De Nerée tot Babberich, Nicolaï, Omtzigt, Ormel, De Pater-van der Meer, Pechtold en Remkes.

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met 73 tegen 72 stemmen is aangenomen.

Naar boven