Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het voorstel van wet van de leden K.G. de Vries, Van de Camp, Griffith en Van der Staaij houdende regels over de parlementaire enquête (Wet op de parlementaire enquête 200.) (30415), en over:

- de motie-Boelhouwer c.s. over aanpassing van het Reglement van Orde (30415, nr. 13).

(Zie vergadering van 17 oktober 2006.)

De artikelen 1 tot en met 48 en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Ik vraag de heer Klaas de Vries of hij bereid is, te bevorderen dat het wetsvoorstel in de Eerste Kamer wordt verdedigd.

De heer Klaas de Vries (PvdA):

Dat zal ik graag doen, voorzitter. De heer van de Camp, mevrouw Griffith en de heer Van der Staaij zullen graag de verdediging op zich nemen. Ik zal daartoe niet in staat zijn wegens bezigheden of onledigheid elders.

Ik verzoek u, na schrapping van mijn naam in het rijtje van indieners na de heer Van de Camp in te voegen de heer Boelhouwer. U krijgt daar nog een brief over.

De voorzitter:

Ik kan nu reeds zeggen dat uiteraard aan dat verzoek zal worden voldaan.

Namens de Kamer zeg ik de leden van de werkgroep, zoals ik het maar even noem, die zich de afgelopen jaren zeer intensief hebben beziggehouden met het opstellen van het initiatiefwetsvoorstel zeer veel dank. Dat zij dit op verzoek van de Kamer deden, was het bijzondere bij deze procedure. Die dank geldt ook het oud-lid de heer Luchtenveld en in het bijzonder de voorzitter van de werkgroep, de heer Klaas de Vries.

(Geroffel op de banken)

In stemming komt de motie-Boelhouwer c.s. (30415, nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven