Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Regels inzake de financiering bij uitvoering van socialezekerheidswetten door intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en inzake voorschotverstrekking op grond van de Wet werk en bijstand (30679), en over:

- de motie-Van Gent over de financiering bij uitvoering van socialezekerheidswetten (30679, nr. 8).

(Zie vergadering van 4 oktober 2006.)

De aanhef van artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Gent (stuk nr. 6, II) tot het doen vervallen van onderdeel A.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 6 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel A wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II tot en met IV en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Ik kan het kort houden. Ik heb mij de afgelopen weken sterk gemaakt om de financieringsconstructies van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden in stand te houden. Ik heb daarvoor ook een amendement ingediend, maar helaas is het verworpen. Mijn fractie zal dus tegen dit onderdeel van het wetsvoorstel stemmen. Wij zijn tegen het opheffen van die samenwerkingsverbanden en die gezamenlijke financiering. Wij zijn echter voor de voorschotregeling, het andere onderdeel van deze wet.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, de Groep Eerdmans/Van Schijndel, D66, de VVD, het CDA, de ChristenUnie, de SGP, de LPF en de Groep Van Oudenallen voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van Gent (30679, nr. 8).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en de Groep Van Oudenallen voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven