Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het voortgezet onderwijs inzake vervanging van de basisvorming door een nieuwe regeling voor de onderbouw (regeling onderbouw VO) (30323), te weten:

- de motie-Vergeer over het aanhouden van het wetsvoorstel over de onderbouw (30323, nr. 23);

- de motie-Vergeer/Jungbluth over het conceptinrichtingsbesluit (30323, nr. 24);

- de motie-Vergeer c.s. over Frans en Duits als verplichte vakken in het derde leerjaar havo en vwo (30323, nr. 25);

- de motie-Hamer/Lambrechts over doorlopende leerlijnen op scholen en voldoende overstapmogelijkheden voor leerlingen (30323, nr. 26);

- de motie-Hamer over individuele leerlingbegeleiding in de school (30323, nr. 27);

- de motie-Lambrechts/Hamer over het huidige niveau van de bekostiging van scholen (30323, nr. 28, herdruk);

- de motie-Kraneveldt/Jungbluth over de bijscholing van leraren in een ander vak dan het vak waarvoor zij bevoegd zijn (30323, nr. 29);

- de motie-Jungbluth c.s. over het in de onderbouw gevoerde beleid richting doelgroepen van het onderwijsachterstandenbeleid (30323, nr. 30);

- de motie-Jungbluth over het rapporteren over welke leerkrachten verantwoordelijkheid dragen voor welke curriculumdelen (30323, nr. 31).

(Zie vergadering van 15 maart 2006.)

De voorzitter:

Op verzoek van mevrouw Hamer stel ik voor, haar motie (30323, nr. 27) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Vergeer (30323, nr. 23).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Vergeer/Jungbluth (30323, nr. 24).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Hamer/Lambrechts (30323, nr. 26).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

Aangezien de motie-Vergeer c.s. (30323, nr. 25) is ingetrokken, maakt zij geen onderwerp van behandeling meer uit.

Op verzoek van de heer Jungbluth stel ik voor, zijn motie (30323, nr. 31) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Lambrechts/Hamer (30323, nr. 28, herdruk).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de ChristenUnie en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen. De uitslag zou 75/75 zijn. Dat betekent dat wij over deze motie een hoofdelijke stemming moeten houden.

Vóór stemmen de leden:

Blom, Boelhouwer, Van Bommel, Van den Brink, Bussemaker, Crone, Van Dam, Depla, Van Dijken, Dijksma, Dijsselbloem, Dittrich, Douma, Dubbelboer, Duivesteijn, Duyvendak, Eerdmans, Eijsink, Fierens, Van Gent, Gerkens, Van der Ham, Hamer, Heemskerk, Van Heemst, Herben, Hermans, Van Heteren, Huizinga-Heringa, Irrgang, Jungbluth, Kalsbeek, Karimi, Koenders, Koşer Kaya, Kraneveldt, Kruijsen, Lambrechts, Lazrak, Leerdam, Marijnissen, Meijer, Noorman-den Uyl, Roefs, Samsom, Slob, Smeets, Smits, Straub, Stuurman, Tichelaar, Timmer, Tjon-A-Ten, Varela, Van Velzen, Vendrik, Verbeet, Verdaas, Vergeer, Klaas de Vries, Waalkens, De Wit, Wolfsen, Albayrak, Arib, Van As en Bakker.

Tegen stemmen de leden:

Van Bochove, Brinkel, Buijs, Van de Camp, Çörüz, Dezentjé Hamming, Van Dijk, Van Egerschot, Eski, Ferrier, Van Fessem, De Haan, Van Haersma Buma, Haverkamp, Hessels, Van Hijum, Hirsi Ali, Hofstra, Ten Hoopen, Joldersma, Knops, Koomen, Koopmans, Kortenhorst, De Krom, Lenards, Van Lith, Luchtenveld, Mastwijk, Van Miltenburg, Mosterd, De Nerée tot Babberich, Nijs, Van Oerle-van der Horst, Omtzigt, Oplaat, Örgü, Ormel, De Pater-van der Meer, Rambocus, Van der Sande, Van Schijndel, Schippers, Schreijer-Pierik, Smilde, Snijder-Hazelhoff, Spies, Van der Staaij, Sterk, Szabó, Veenendaal, Verburg, Vietsch, Visser, Van der Vlies, Bibi de Vries, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Weekers, Wilders, Van Winsen, Aasted Madsen-van Stiphout, Algra, Aptroot, Van Baalen, Balemans en Blok.

De voorzitter:

Ik constateer dat 67 leden zich voor en 67 leden zich tegen deze motie verklaren.

Aangezien de stemmen staken en de vergadering niet voltallig is, zal ingevolge het tweede lid van artikel 72 van het Reglement van Orde in een volgende vergadering een nieuwe stemming moeten plaatsvinden.

Ik stel voor, deze stemming de volgende week te doen houden.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Kraneveldt/Jungbluth (30323, nr. 29).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66 en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Jungbluth c.s. (30323, nr. 30).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66 en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven