Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Regeling van de tijdelijke vervanging van leden van de Tweede Kamer en Eerste Kamer der Staten-Generaal, de provinciale staten en de gemeenteraden wegens zwangerschap en bevalling of ziekte (30229).

(Zie vergadering van 15 maart 2006.)

De voorzitter:

Het is u bekend dat de Grondwet voor de stemming over het wetsvoorstel een tweederde meerderheid van het aantal uitgebrachte stemmen verlangt. Dit geldt niet voor de voorliggende amendementen. Daar volstaat voor aanneming een gewone meerderheid.

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

De heer Luchtenveld (VVD):

Voorzitter. Na de kritische inbreng vorige week heeft de VVD-fractie vanmorgen andermaal gesproken over het voorliggende wetsvoorstel. De fractie wil steun geven aan het onderdeel dat een vervangingsregeling bij zwangerschap mogelijk maakt. Omdat er nog steeds sprake is van 100% vergoeding bij ziekte, geven wij geen steun aan het onderdeel dat vervanging bij ziekte mogelijk maakt. Omdat het één wetsvoorstel is, is onze eindafweging dat wij tegen dit wetsvoorstel zullen stemmen.

De onderdelen A tot en met C van artikel I worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Pater-van der Meer (stuk nr. 11, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 11 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Onderdeel D, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-De Pater-van der Meer (stuk nr. 11, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen E tot en met I worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Pater-van der Meer (stuk nr. 9, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de Groep Wilders, de VVD, het CDA, de SGP en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 9 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Het eerste lid van artikel X 10 van onderdeel J, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-De Pater-van der Meer (stuk nr. 9, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Luchtenveld (stuk nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de Groep Wilders, de VVD en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het tweede lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-De Pater-van der Meer (stuk nr. 9, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Het derde en het vierde lid worden zonder stemming aangenomen.

Artikel X 10 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel X 11 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel X 12, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-De Pater-van der Meer (stuk nr. 11, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel J wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Duyvendak/De Pater-van der Meer (stuk nr. 10, I) tot invoeging van een nieuw onderdeel K.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de overige op stuk nr. 10 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II en III worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik constateer dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-Duyvendak/De Pater-van der Meer een nieuw artikel IIIA wordt ingevoegd.

De artikelen IV tot en met IX worden zonder stemming aangenomen.

Artikel X, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement Duyvendak/De Pater-van der Meer (stuk nr. 10, III), wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de Groep Wilders, het CDA, de ChristenUnie en de LPF voor dit wetvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Naar boven