Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Tijdelijke instellingswet Raad voor strafrechtstoepassing en jeugdbescherming (30161), en over:

- de motie-Weekers/Çörüz over een stimulerende rol van de Raad ten opzichte van lokale commissies van toezicht (30161, nr. 10);

- de motie-Çörüz/Weekers over het hiërarchisch rechtstreeks positioneren van de Inspectie onder de Secretaris-Generaal (30161, nr. 11).

(Zie vergadering van heden.)

De aanhef van artikel I en onderdeel A worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Wit (stuk nr. 8, I) tot het doen vervallen van onderdeel B.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en de PvdA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 8 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

De aanwezige leden van de fractie van de SP wordt aantekening verleend dat zij geacht wensen te worden, tegen onderdeel B te hebben gestemd.

Onderdeel C wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel D wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

De aanwezige leden van de fractie van de SP wordt aantekening verleend dat zij geacht wensen te worden, tegen onderdeel D te hebben gestemd.

Onderdeel E wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

De aanwezige leden van de fractie van de SP wordt aantekening verleend dat zij geacht wensen te worden, tegen onderdeel E2 te hebben gestemd.

De onderdelen F tot en met H worden zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel II en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks tegen dit wetvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

In stemming komt de motie-Weekers/Çörüz (30161, nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66, de VVD, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Çörüz/Weekers (30161, nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, D66, de VVD, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven