Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over ambulancezorg, te weten:

- de motie-Buijs c.s. over de bestuurlijke en financiële verantwoordelijkheid (28008, nr. 29);

- de motie-Buijs c.s. over voldoende financiële middelen voor het realiseren van de gewenste aanrijtijden (28008, nr. 30);

- de motie-Kant over een systeem van tijdelijke vergunningen (28008, nr. 31);

- de motie-Weekers over wetgeving inzake de kwaliteit en beschikbaarheid van ambulancezorg (28008, nr. 32);

- de motie-Van der Hoek/Buijs over een beleidsregel of procedure tot het oplossen van knelpunten (28008, nr. 33);

(Zie vergadering van 3 april 2002.)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

De heer Bakker (D66):

Voorzitter. Mijn stemverklaring heeft betrekking op de moties van de heer Buijs op stuk nr. 30 over de ambulancezorg en op de stukken nrs. 34, 35 en 37 over de huisartsenzorg en op de motie van mevrouw Hermann op stuk nr. 17 over de positionering van de algemene ziekenhuizen. Al die moties bevatten pleidooien die de fractie van D66 onderschrijft, maar zij hebben ook alle financiële consequenties waarvoor geen dekking is aangegeven. Wij realiseren ons dat van het kabinet niet zal kunnen worden gevraagd om de dekking voor al die wensen in de Voorjaarsnota te regelen. Een deel zal wellicht neerkomen op een volgend kabinet. Maar omdat voor de fractie van D66 niettemin de noodzaak van de in deze moties genoemde zaken buiten kijf staat, zullen wij met deze kanttekening toch voor deze moties stemmen.

In stemming komt de motie Buijs c.s. (28008, nr. 29).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Buijs c.s. (28008, nr. 30).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, de ChristenUnie en de SP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Kant (28008, nr. 31).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en het CDA voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Weekers (28008, nr. 32).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66 en de VVD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van der Hoek/Buijs (28008, nr. 33).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven