Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 1999-2000 | nr. 92, pagina 5938-5939 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 1999-2000 | nr. 92, pagina 5938-5939 |
Regeling van werkzaamheden
De voorzitter:
Het woord is aan mevrouw Karimi.
Mevrouw Karimi (GroenLinks):
Mevrouw de voorzitter! Morgen wordt hier het debat over de Europese top in Feira gehouden. Uit de pers blijkt dat er buiten deze top om beslissingen zijn genomen over de wijze waarop de andere 14 lidstaten Oostenrijk benaderen. Daarop gelet, willen wij voorafgaande aan het debat van morgen geïnformeerd worden over de voorstellen die over dit onderwerp zijn gedaan en over de eventuele beslissingen hierover. Via u vraag ik de regering, de Kamer een brief hierover te sturen en wel op een zodanig tijdstip dat de informatie nog bij het debat van morgenochtend betrokken kan worden.
De voorzitter:
Ik zal het stenogram van dit deel van de vergadering doorgeleiden naar het kabinet. Ik moet u erop wijzen dat u deze vraag ook eerder had kunnen stellen, want dit is al langer bekend. Ik kan de regering bijna niet vragen om die brief nog vanavond bij de Kamer te doen afgeven. U kunt overigens heel goed in het debat van morgen de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken vragen hierover stellen. Ik neem aan dat de regering goed gehoord heeft dat de Kamer het op prijs stelt als deze brief haar nog voor morgen bereikt.
Mevrouw Karimi (GroenLinks):
Mijn fractie wil niet reageren op allerlei geruchten. Die geluiden worden echter steeds sterker en daarom vraag ik deze brief.
De voorzitter:
Wij proberen het op de door mij geschetste wijze.
Het woord is aan de heer Blaauw.
De heer Blaauw (VVD):
Voorzitter! Enigszins pro forma verzoek ik u het verslag van het algemeen overleg over de verdeling van etherfrequenties op agenda van de plenaire vergadering te plaatsen. Dit is al aangekondigd, maar nog niet officieel aangevraagd.
Er is een overleg gaande over de Betuweroute. Mij is al gemeld dat men het verslag hiervan met spoed op de agenda van de plenaire vergadering wil plaatsen omdat men nog voor het zomerreces hierover moties wil indienen.
Vorige week heb ik om uitstel gevraagd van de behandeling van het verslag van het algemeen overleg over het Bereikbaarheidsoffensief Randstad vanwege nadere informatie van de regering. Die informatie is inmiddels binnen en is van dusdanige aard dat de woordvoerders het verslag van het algemeen overleg BOR wederom op de agenda van de plenaire vergadering geplaatst willen zien, zo mogelijk nog vandaag. Men wil de gelegenheid hebben om moties in te dienen die van wezenlijke invloed zijn op de voortgang van het dossier en daarom is het van belang dat men nog voor het zomerreces hiervoor gelegenheid krijgt.
De voorzitter:
Het verslag van het AO etherfrequenties zal om ongeveer kwart voor twee aan de orde komen. Gelukkig heeft u ons tevoren over dit verzoek ingelicht. Het verslag van het AO over de Betuwelijn kan het beste vanavond omstreeks half negen behandeld worden, aansluitend op het debat over de suppletore begroting Verkeer en Waterstaat.
Over het voorstel inzake het verslag van het AO BOR moet ik nog eens goed nadenken. Ik meen te weten waarom dit vorige week van de agenda is afgevoerd. Ik moet dergelijk gedrag niet belonen. Ik heb de brief van de minister nog niet gelezen, maar ik weet niet of een dergelijk verzoek gehonoreerd moet worden. Ik zal een nader voorstel doen.
De heer Blaauw (VVD):
Ik heb gemeld dat dit uitstel niet de reden had die velen dachten. U kunt dit gedrag in dit geval afstraffen door het verslag aan de orde te stellen op het tijdstip dat er gevoetbald wordt.
De voorzitter:
Ja, dat is waar. Het vervelende is alleen dat ik daar niet alleen degenen mee heb die vorige week meenden dat dit niet nodig was, maar ook veel anderen hier in huis. Dat vind ik erger. Daar hadden zij vorige week beter aan kunnen denken.
Het woord is aan de heer Verhagen.
De heer Verhagen (CDA):
Voorzitter! Dankzij uw kordate optreden van gisteren heb ik vandaag al een brief ontvangen van de minister voor Ontwikkelingssamenwerking, met de mededeling dat zij de aangenomen motie-Verhagen inzake het Foster Parents Plan niet uitvoert. Ik krijg graag de gelegenheid om een kort debat daarover te voeren, opdat de meerderheid van de Kamer kan uitspreken dat door haar aangenomen moties ook uitgevoerd moeten worden.
De voorzitter:
Ik zal de Kamer daar een nader voorstel over doen.
Het woord is aan de heer Van Heemst.
De heer Van Heemst (PvdA):
Voorzitter! Ik meld u alvast dat de kans groot is dat het algemeen overleg van hedenmiddag met de ministers van Binnenlandse Zaken en van Justitie over een aantal politieonderwerpen leidt tot de noodzaak van een korte plenaire afronding.
De voorzitter:
Misschien kunt u de voorzitter laten melden dat dit, zo nodig, waarschijnlijk vanavond om een uur of tien zal plaatsvinden.
Het woord is aan de heer Vendrik.
De heer Vendrik (GroenLinks):
Voorzitter! Anderhalf uur geleden hebben wij de antwoorden ontvangen van de minister van VROM op de vragen naar aanleiding van de suppletore begroting. Op een belangrijk terrein hebben zij ons nogal verontrust. Ik begrijp dat ik geen populair verzoek doe, maar ik vraag toch om hierover plenair te debatteren met de minister van VROM, omdat het zeer waarschijnlijk is dat wij de Kamer een uitspraak willen voorleggen.
De voorzitter:
Dit zal, zo nodig, in de loop van de avond plaatsvinden. Bent u de enige woordvoerder?
De heer Vendrik (GroenLinks):
Ik mag hopen dat meerdere fracties verontrust zijn. Ik ga daar helaas niet over.
De voorzitter:
Behandeling zou wel eens twaalf uur vanavond kunnen zijn. U merkt dat dan wel. Ik zou het zelf maar bijhouden, als ik u was.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-19992000-5938-5939.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.