Aan de orde zijn de stemmingen over acht moties, ingediend in het nota-overleg over het structuurschema Oppervlaktedelfstoffen, te weten:

- de motie-Huys c.s. over een algemene richtlijn inzake veiligheidsanalyse (23625, nr. 8);

- de motie-Esselink over de kosten van de inrichting van winningslocaties (23625, nr. 9);

- de motie-Esselink over de compensatie van verloren natuur- en landschapswaarden (23625, nr. 10);

- de motie-H.G.J. Kamp c.s. over het inzetten van secondaire grondstoffen door het Rijk en provincies (23625, nr. 11);

- de motie-H.G.J. Kamp c.s. over het ook door gemeenten en waterschappen inzetten van secondaire grondstoffen (23625, nr. 12);

- de motie-Van Waning/Huys over het zuinig gebruiken van primaire grondstoffen (23625, nr. 13);

- de motie-M.B. Vos over een herziening van bestuurlijke afspraken (23625, nr. 14);

- de motie-M.B. Vos over het Plateau van Margraten (23625, nr. 15).

(Zie nota-overleg van 6 november 1995.)

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede, dat de heer Huys zijn motie (23625, nr. 8) heeft ingetrokken en dat de heren Van Waning en Huys hun motie (23625, nr. 13) wensen aan te houden. De motie op stuk nr. 13 is dus tot nader order van de agenda afgevoerd.

In stemming komt de motie-Esselink (23625, nr. 9).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD, de RPF, de SGP, het GPV, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Esselink (23625, nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD, de RPF, het GPV, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-H.G.J. Kamp c.s. (23625, nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, D66, de PvdA, de RPF, de SGP, het GPV, GroenLinks, de groep-Nijpels, het AOV, de CD en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-H.G.J. Kamp c.s. (23625, nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, D66, de RPF, de SGP, het GPV, de PvdA, GroenLinks, de groep-Nijpels, het AOV, de CD en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-M.B. Vos (23625, nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen deze motie hebben gestemd en die van alle andere fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-M.B. Vos (23625, nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de RPF, de groep-Nijpels en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven