Aan de orde zijn de stemmingen over vijftien moties, ingediend bij de behandeling van de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, te weten:

- de motie-Biesheuvel c.s. over de voorgenomen invoering van een extra partnertoets in de AOW (23900-XV, nr. 19);

- de motie-Biesheuvel/Rosenmöller over het voornemen bovenwettelijke afspraken niet algemeen verbindend te verklaren (23900-XV, nr. 20);

- de motie-Biesheuvel over de malusregeling (23900-XV, nr. 21);

- de motie-Biesheuvel over overleg met de geledingen van de arbeidsvoorziening (23900-XV, nr. 22);

- de motie-Van Zijl c.s. over het peilen van de opvattingen in de samenleving over de financiering van de AOW (23900-XV, nr. 23);

- de motie-Rosenmöller over meer beleidsvrijheid voor de keuringsartsen bij de herkeuring van WAO'ers (23900-XV, nr. 24);

- de motie-Rosenmöller over het onderzoek naar de werking van het nieuwe arbeidsongeschiktheidscriterium (23900-XV, nr. 25);

- de motie-Boogaard c.s. over een integrale inkomenseffectrapportage ten aanzien van 65-plussers (23900-XV, nr. 26);

- de motie-Van Dijke/Van der Vlies over de herbeoordelingsoperatie in het kader van de TBA-wetgeving (23900-XV, nr. 27);

- de motie-Van Middelkoop/Biesheuvel over de voorgenomen afschaffing van het recht op kinderbijslag voor niet-WSF-studenten (23900-XV, nr. 28);

- de motie-Van Middelkoop c.s. over IAO-verdragen (23900-XV, nr. 29);

- de motie-Marijnissen over wijziging van het Schattingsbesluit (23900-XV, nr. 30);

- de motie-Marijnissen over het voornemen om delen van CAO's niet langer algemeen verbindend te verklaren (23900-XV, nr. 31);

- de motie-Marijnissen over dispensatie van het wettelijk minimumloon (23900-XV, nr. 32);

- de motie-Marijnissen over evaluatie van de toepassing van de WVG (23900-XV, nr. 33).

(Zie vergadering van 8 december 1994.)

De voorzitter:

Op verzoek van de heren Van Dijke en Van der Vlies stel ik voor, hun motie (23900-XV, nr. 27) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Biesheuvel c.s. (23900-XV, nr. 19).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het AOV, de Unie 55+, de CD, de RPF, de SGP, het GPV, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Biesheuvel/Rosenmöller (23900-XV, nr. 20).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de Unie 55+, de CD, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Biesheuvel (23900-XV, nr. 21).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het AOV, de Unie 55+, de CD, de RPF, de SGP, het GPV, GroenLinks en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Biesheuvel (23900-XV, nr. 22).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de CD, de RPF, de SGP, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van-Zijl c.s. (23900-XV, nr. 23).

De voorzitter:

Ik constateer, dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Rosenmöller (23900-XV, nr. 24).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het AOV, de Unie 55+, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Rosenmöller (23900-XV, nr. 25).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Boogaard c.s. (23900-XV, nr. 26).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het AOV, de Unie 55+, de CD, het CDA, de RPF, de SGP, het GPV, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Middelkoop/Biesheuvel (23900-XV, nr. 28).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het AOV, de Unie 55+, de RPF, de SGP, het GPV, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Middelkoop c.s. (23900-XV, nr. 29).

De voorzitter:

Ik constateer, dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Marijnissen (23900-XV, nr. 30).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en de Unie 55+ voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Marijnissen (23900-XV, nr. 31).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Marijnissen (23900-XV, nr. 32).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en het AOV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Marijnissen (23900-XV, nr. 33).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de RPF, de SGP, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven