Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de jeugdzorg met betrekking tot jeugdzorg waarop aanspraak bestaat ingevolge de wet in gesloten setting (gesloten jeugdzorg) (30644),

over:

- de motie-Agema c.s. over het verschaffen van duidelijkheid over de verschillen in behandeling tussen civiel- en strafrechtelijk geplaatste jongeren (30644, nr. 13);

- de motie-Agema over het monitoren van de toenemende vraag naar gesloten accommodaties voor jeugdigen (30644, nr. 14);

- de motie-Agema over verschillende regimes voor civiel- en strafrechtelijk geplaatste jongeren (30644, nr. 15);

- de motie-Dibi over verbetering van de rechtspositie van jeugdigen in de gesloten jeugdzorg (30644, nr. 16);

- de motie-Dibi c.s. over de uitwerking van kwaliteitscriteria in de gesloten opvang (30644, nr. 17);

- de motie-Dibi/Langkamp over het afzien van bezuinigingen op de Inspectie jeugdzorg (30644, nr. 18);

- de motie-Çörüz c.s. over harmonisatie van de rechtspositie van een drietal groepen jongeren (30644, nr. 19);

- de motie-Çörüz over de borging van rechtswaarborgen bij de uitvoering van de Wet op de gesloten jeugdzorg (30644, nr. 20).

(Zie vergadering van 28 juni 2007.)

De voorzitter:

De motie-Çörüz (30644, nr. 20) is in die zin gewijzigd dat zij thans luidt:

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

constaterende dat het wetsvoorstel gesloten jeugdzorg de mogelijkheid geeft om in het kader van het hulpverleningsplan vrijheidsbeperkende maatregelen op te leggen;

constaterende dat hiermee naast de vrijheidsbeperkende maatregelen op basis van de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen en de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen een derde wettelijk kader wordt geschapen waarin jongeren vrijheidsbeperkende maatregelen opgelegd kunnen krijgen;

constaterende dat de Raad van State kritische opmerkingen heeft gemaakt over de aanwezige rechtswaarborgen in het voorliggende wetsvoorstel;

overwegende dat borging van de rechtspositie van de jeugdige van groot belang is;

verzoekt de regering om de Inspectie voor de Jeugdzorg bij het toezicht op de uitvoering van de Wet op de gesloten jeugdzorg met voorrang de borging van de rechtspositie van de jeugdige te laten toetsen,

en gaat over tot de orde van de dag.

Zij krijgt nr. 23 (30644).

Ik stel vast dat wij hierover nu kunnen stemmen.

Op verzoek van mevrouw Agema stemmen wij eerst over de motie op stuk nr. 13, alvorens te stemmen over het wetsvoorstel. De motie vraagt namelijk om wijziging van het wetsvoorstel bij nota van wijziging.

In stemming komt de motie-Agema c.s. (30644, nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD en de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt het amendement-Çörüz (stuk nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, D66, de PvdD, de ChristenUnie, de SGP en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Voordewind c.s. (stuk nr. 21).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD, de ChristenUnie, de SGP en het CDA voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Kant (stuk nr. 9).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD en de PVV voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-Çörüz (stuk nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD, de SGP en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel, zoals op onderdelen gewijzigd door de aanneming van de amendementen-Çörüz (stukken nrs. 10 en 11) en het gewijzigde amendement-Voordewind c.s. (stuk nr. 21).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Agema (30644, nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdD en de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Agema (30644, nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Dibi (30644, nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66 en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Dibi c.s. (30644, nr. 17).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Dibi/Langkamp (30644, nr. 18).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66 en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Çörüz c.s. (30644, nr. 19).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de gewijzigde motie-Çörüz (30644, nr. 23).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV tegen deze gewijzigde motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

Naar boven