Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij het debat naar aanleiding van een algemeen overleg over de energieprestatiecoëfficiënt, te weten:

- de motie-Vietsch/Hermans over het op korte termijn aanpassen van de EPC-norm (28325, nr. 33).

(Zie vergadering van heden.)

De voorzitter:

Ik deel mede dat de motie-Vietsch/Hermans (28325, nr. 33) is ingetrokken en derhalve thans niet meer in stemming zal komen. Daarentegen constateer ik, dat eerder vandaag abusievelijk de motie-Vietsch c.s. (28325, nr. 34) is ingetrokken. Het is echter de bedoeling van mevrouw Vietsch en de overige indieners van deze motie, om thans wel over deze motie te stemmen. De meeste fracties waren overigens al op de hoogte van deze aankondiging. Ik constateer dat de Kamer thans over deze motie wil en kan stemmen. Mitsdien is thans aan de orde de stemming over:

  • - de motie-Vietsch c.s. over het laten verrichten van onderzoek naar de samenhang van de vraaggestuurde ventilatietechniek in de woningen en de gezondheidsklachten van de bewoners (28325, nr. 34).

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven