Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Regels met betrekking tot het onderzoek naar en het winnen van delfstoffen en met betrekking tot met de mijnbouw verwante activiteiten (Mijnbouwwet) (26219),

- over:

- de motie-Van Walsem over secundair gebruik van mergelgrotten (26219, nr. 55);

- de motie-Blaauw over het kleineveldenbeleid (26219, nr. 81).

(Zie vergadering van 27 maart 2002.)

De voorzitter:

Ik deel mee dat de heer Blaauw zijn amendementen op de stukken nrs. 45 t/m 50 en 54 intrekt. Tevens deel ik mede dat de heer Van Walsem zijn amendement op stuk nr. 79 intrekt. Voorts deel ik mee dat mevrouw Witteveen-Hevinga haar amendementen op de stukken nrs. 21, 25, 26, 27, 33, 61, 63 en 78 intrekt en dat de heer Atsma zijn amendement op stuk nr. 72 intrekt. De heer Van Walsem trekt zijn motie op stuk nr. 55 in.

De artikelen 1 t/m 9 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Witteveen-Hevinga (stuk nr. 20).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66 en de ChristenUnie voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 10, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Witteveen-Hevinga (stuk nr. 20), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 11 t/m 16 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Atsma/Witteveen-Hevinga, tot invoeging van een nieuw artikel 16a (stuk nr. 77).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het CDA en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

De artikelen 17 en 18 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Atsma (stuk nr. 34).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 19, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Atsma (stuk nr. 34), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Atsma (stuk nr. 70, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en het CDA voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 70 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 20, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Atsma ( stuk nr. 70, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-Atsma (stuk nr. 70, II), artikel 21 is vervallen.

In stemming komt het amendement-Atsma (stuk nr. 73).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 22, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Atsma (stuk nr. 70, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 23, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Atsma (stuk nr. 70, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 24 t/m 27 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Poppe (stuk nr. 43).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 28 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 29 t/m 31 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 32, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Atsma (stuk nr. 70, V), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 33, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Atsma (stuk nr. 70, VI,) wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 34 en 34a worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Atsma/Witteveen-Hevinga (stuk nr. 87).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 34b, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Atsma/Witteveen-Hevinga (stuk nr. 87), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 34c t/m 34f worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Poppe (stuk nr. 58, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 58 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Artikel 35 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Witteveen-Hevinga/Atsma (stuk nr. 85).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 36, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement Witteveen-Hevinga/Atsma (stuk nr. 85), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 37 t/m 43 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Atsma (stuk nr. 35).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, het CDA en de ChristenUnie voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 44, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Atsma (stuk nr. 35), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 45 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Witteveen-Hevinga c.s. (stuk nr. 88, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen. Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 88 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 46, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Witteveen-Hevinga c.s. (stuk nr. 88, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat door de aanneming van het amendement-Witteveen-Hevinga (stuk nr. 88, II) een nieuw artikel 46a is toegevoegd.

De artikelen 47 en 48 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Walsem, tot het invoegen van een nieuw artikel 48a (stuk nr. 83).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, de VVD en het CDA voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

De artikelen 49 t/m 86 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Blaauw, tot het doen vervallen van artikel 87 (stuk nr. 68).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

De artikelen 88 t/m 90 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Atsma (stuk nr. 41).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 91 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 92 t/m 97 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Witteveen-Hevinga/Van Walsem (stuk nr. 90, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66 en het CDA voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 90 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd. Tevens zijn hierdoor de amendementen-Blaauw op stuk nr. 84 vervallen.

Artikel 97a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Witteveen-Hevinga/Van Walsem (stuk nr. 90, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 98 t/m 99c worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 99d, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Witteveen-Hevinga/Van Walsem (stuk nr. 90, II), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Blaauw, tot het invoegen van een nieuw artikel 99e (stuk nr. 65, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement, het andere op stuk nr. 65 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

De artikelen 100 t/m 102 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Witteveen-Hevinga, tot het invoegen van een nieuw artikel 102a (stuk nr. 89, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de ChristenUnie tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 89 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 103 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 104, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Witteveen-Hevinga (stuk nr. 88, III), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 105 t/m 109 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-Witteveen-Hevinga (stuk nr. 90, III) een nieuw hoofdstuk 8A is toegevoegd.

De artikelen 110 t/m 127 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-Witteveen-Hevinga (stuk nr. 90, IV) een nieuw artikel 127a is toegevoegd.

De artikelen 128 en 129 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-Witteveen-Hevinga (stuk nr. 89, II) een nieuw artikel 130a is toegevoegd.

De artikelen 131 t/m 136 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Witteveen-Hevinga/Atsma, tot het invoegen van een nieuw artikel 136a (stuk nr. 86).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Blaauw (stuk nr. 66).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Witteveen-Hevinga (stuk nr. 31).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en de PvdA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 137, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Blaauw (stuk nr. 66), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 138 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 139, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Blaauw (stuk nr. 65, II) en het gewijzigde amendement-Atsma (stuk nr. 70, VII), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 140 t/m 141 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Witteveen-Hevinga/Atsma (stuk nr. 75).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, het CDA en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 142, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Witteveen-Hevinga (stuk nr. 75), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 143 t/m 149 en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Door mevrouw Witteveen-Hevinga wordt de volgende motie voorgesteld.

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

van mening dat het eerste Mijnbouwbesluit na het van kracht worden van de nieuwe Mijnbouwwet dient te worden voorgehangen bij de Kamer;

overwegende dat het Mijnbouwbesluit mogelijk frequent gewijzigd zal worden en het niet wenselijk is dat de Kamer bij iedere wijziging betrokken zal zijn;

verzoekt de regering om het eerste Mijnbouwbesluit na het van kracht worden van de Mijnbouwwet aan de Kamer voor te leggen,

en gaat over tot de orde van de dag.

De voorzitter:

Deze motie is voorgesteld door de leden Witteveen-Hevinga, Blaauw, Atsma en Van Walsem. Naar mij blijkt, wordt zij voldoende ondersteund.

Zij krijgt nr. 91(26219).

Ik neem aan dat wij aanstonds over deze motie kunnen stemmen.

In stemming komt de motie-Blaauw (26219, nr. 81).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Witteveen-Hevinga c.s. (26219, nr. 91).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven