Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het financieel toezicht en enige andere wetten ter implementatie van richtlijn nr. 2004/109/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 15 december 2004 betreffende de transparantievereisten die gelden voor informatie over uitgevende instellingen waarvan effecten tot de handel op een gereglementeerde markt zijn toegelaten en tot wijziging van Richtlijn 2001/34/EG (PbEU L 390) (31093), en over:

- de motie-Weekers/Blanksma-van den Heuvel over compensatie van het bedrijfsleven voor de administratievelastenverzwaring (31093, nr. 19);

- de motie-Weekers c.s. over "nationale koppen" op Europese regelgeving in wetsvoorstellen (31093, nr. 20).

(Zie vergadering van 11 juni 2008.)

De voorzitter:

Op verzoek van de heer Weekers en mevrouw Blanksma-van den Heuvel stel ik voor, hun motie (31093, nr. 19) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt het amendement-Weekers/Blanksma-van den Heuvel (stuk nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de VVD, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Weekers/Blanksma-van den Heuvel (stuk nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, D66, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Vos (stuk nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Blanksma-van den Heuvel/Weekers (stuk nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Blanksma-van den Heuvel/Weekers (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PvdD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel, zoals op onderdelen gewijzigd door de aanneming van de amendementen-Weekers/Blanksma-van den Heuvel (stuk nrs. 10 en 11), het amendement-Vos (stuk nr. 16) en de amendementen Blanksma-van den Heuvel/Weekers (stuk nrs. 14 en 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Weekers c.s. (31093, nr. 20).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven