Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wet ambulancezorg (29835),

- over:

- de motie-Schippers c.s. over de nieuwe verdelingssystematiek (29835, nr. 27);

- de motie-Kraneveldt c.s. over het referentiekader "Spreiding en beschikbaarheid" (29835, nr. 28);

- de motie-Kraneveldt over de analyse van rijtijdoverschrijdingen (29835, nr. 29);

- de motie-Arib c.s. over aanscherping van de aanrijtijden (29835, nr. 32);

- de motie-Koşer Kaya c.s. over de maximale aanrijtijd (29835, nr. 33);

- de gewijzigde motie-Kant c.s. over de Search and Rescue-basis (29835, nr. 34).

(Zie vergadering van 23 maart 2006.)

De voorzitter:

Met de Kamer is afgesproken vandaag alleen te stemmen over de ingediende amendementen en moties. Over het wetsvoorstel zelf zal volgende week worden gestemd.

De heer Vendrik trekt zijn amendement op stuk nr. 24 in.

De aanhef en de onderdelen a tot en met d van het eerste lid van artikel 1 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Buijs c.s. (stuk nr. 26, I).

De voorzitter:

De heer Buijs heeft verzocht om over dit amendement hoofdelijk te stemmen. Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

Vóór stemmen de leden: Kraneveldt, Van Lith, Marijnissen, Mastwijk, Mosterd, Nawijn, De Nerée tot Babberich, Van Oerle-van der Horst, Omtzigt, Ormel, Rouvoet, Schreijer-Pierik, Slob, Smilde, Spies, Van der Staaij, Sterk, Varela, Verburg, Vergeer, Verhagen, Vietsch, Van der Vlies, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Van Winsen, De Wit, Aasted Madsen-van Stiphout, Algra, Van As, Atsma, Van Bochove, Van Bommel, Van den Brink, Brinkel, Buijs, Van de Camp, Çörüz, Van Dijk, Eerdmans, Eski, Ferrier, Van Fessem, Gerkens, Van Haersma Buma, Haverkamp, Herben, Hermans, Hessels, Van Hijum, Ten Hoopen, Huizinga-Heringa, Irrgang, Jager, Joldersma, Jonker, Kant, Knops, Koomen, Koopmans en Kortenhorst.

Tegen stemmen de leden: Koşer Kaya, De Krom, Kruijsen, Van der Laan, Lambrechts, Leerdam, Lenards, Luchtenveld, Meijer, Van Miltenburg, Nijs, Oplaat, Örgü, Roefs, Samsom, Van der Sande, Van Schijndel, Schippers, Smeets, Snijder-Hazelhoff, Straub, Stuurman, Szabó, Tichelaar, Timmer, Timmermans, Tjon-A-Ten, Veenendaal, Vendrik, Verbeet, Verdaas, Visser, Bibi de Vries, Klaas de Vries, Weekers, Weisglas, Wilders, Wolfsen, Albayrak, Aptroot, Arib, Azough, Van Baalen, Bakker, Balemans, Van Beek, Blok, Blom, Boelhouwer, Bos, Bussemaker, Crone, Van Dam, Depla, Dezentjé Hamming, Van Dijken, Dijksma, Dijsselbloem, Dittrich, Douma, Dubbelboer, Duivesteijn, Duyvendak, Van Egerschot, Eijsink, Van Gent, Halsema, Van der Ham, Hamer, Heemskerk, Van Heemst, Van Heteren, Hirsi Ali, Hofstra, Jungbluth, Kalsbeek, Karimi en Koenders.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met 78 tegen 61 stemmen is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 26 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Arib (stuk nr. 22, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, de Groep Wilders, de VVD, de LPF en de Groep Nawijn voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 22 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Onderdeel e, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement Arib (stuk nr. 22, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel f wordt zonder stemming aangenomen.

Het eerste lid wordt zonder stemming aangenomen.

Het tweede lid wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 1 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 2 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Buijs c.s. (stuk nr. 21, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het CDA, de ChristenUnie, de SGP, de LPF en de Groep Nawijn voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 21 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Vendrik c.s. (stuk nr. 25) tot het invoegen van artikel 3a.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de LPF en de Groep Nawijn voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-Arib (stuk nr. 20, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, de LPF en de Groep Nawijn voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 20 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Arib (stuk nr. 36).

De voorzitter:

Ik constateer dat er enige verwarring is. Het amendement-Arib c.s. op stuk nr. 20 is aangenomen. Wij stemmen daarom niet over het amendement-Schippers c.s. op stuk nr. 16. Wij stemmen vervolgens over het amendement-Arib c.s. op stuk nr. 36.

Mevrouw Dijksma (PvdA):

De verwarring komt doordat het amendement-Arib op onze stemmingslijst stuk nr. 35 heeft.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

De voorzitter:

Het amendement had stuk nr. 35. Na wijziging heeft het amendement-Arib c.s. stuk nr. 36 gekregen. Het betreft dus het gewijzigde amendement-Arib c.s. op stuk nr. 36.

Mevrouw Schippers (VVD):

Het amendement op stuk nr. 16 is niet afhankelijk van het amendement op stuk nr. 20. Waarom stemmen wij daar niet over?

De voorzitter:

Het amendement op stuk nr. 20 is aangenomen en dus hoeft er over het amendement op stuk nr. 16 niet te worden gestemd. Maar als u er als indiener over wilt stemmen, doen wij dat.

Het gaat niet goed op deze manier. Daarom stop ik nu de stemmingen, want ik wil niet dat er onduidelijkheden zijn. Wij gaan volgende week door met de stemmingen. De uitslagen van de stemmingen die al hebben plaatsgevonden, blijven staan.

De heer Buijs (CDA):

Voorzitter. Betekent dit dat wij volgende week ook de eindstemming over het wetsvoorstel houden?

De voorzitter:

De stemming over het wetsvoorstel zal een week daarna plaatsvinden. De stemmingen over de moties over dit onderwerp stellen wij ook uit tot volgende week.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven