Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van donderdag aanstaande:

  • - Voordrachten ter vervulling van twee vacatures bij de Hoge Raad (27843).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Kuijper.

De heer Kuijper (PvdA):

Mevrouw de voorzitter. Vanochtend hebben wij een algemeen overleg gehad over rechtshulp. Dat heeft ertoe geleid dat ik graag een motie wil indienen. Ik verzoek u daarom, het verslag van dit overleg op de agenda van de plenaire vergadering te plaatsen. Wat mij betreft mag de behandeling van dat verslag direct voorafgaan aan, eraan gekoppeld worden of direct volgen op het VAO over het landenbeleid.

De voorzitter:

Ik zal de Kamer op een later tijdstip daarover een voorstel doen.

Het woord is aan de heer Van den Akker.

De heer Van den Akker (CDA):

Voorzitter. Vanochtend is een algemeen overleg gehouden over warmtekrachtkoppeling. Ik wil een motie indienen en ik vraag u daarom, het verslag van het algemeen overleg op de agenda van de plenaire vergadering te plaatsen.

De voorzitter:

Ik zal de Kamer ook daarover later een voorstel doen.

Het woord is aan de heer Van den Berg.

De heer Van den Berg (SGP):

Mevrouw de voorzitter. Als fungerend voorzitter van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat vraag ik uw aandacht voor het volgende. De vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat heeft vanochtend in een procedurevergadering besloten, morgen nog een algemeen overleg met de minister van Verkeer en Waterstaat over de Nederlandse Spoorwegen te houden. Daarin willen wij spreken over aspecten van veiligheid en punctualiteit, waarover de Kamer aan de minister brieven heeft gevraagd. Ook wil de commissie spreken over het overgangscontract, dat weer verlengd wordt. In dat verband zijn wij dus aan tijd gebonden. Daarom verzoek ik u, er rekening mee te houden dat de commissie zal vragen na afloop van dat AO het verslag ervan aan de agenda van de plenaire vergadering toe te voegen. In de loop van morgenmiddag zou dat dan aan de orde zijn. Ik hoop dat u agendering van het verslag van het AO kunt inpassen.

De voorzitter:

Ik dank u voor deze vooraankondiging. Ook hiermee zullen wij rekening houden en indien nodig de Kamer een nader voorstel doen.

Het woord is aan de heer Crone.

De heer Crone (PvdA):

Voorzitter. Ik wil mede namens de collega's Bolhuis en Leers ook een vooraankondiging doen. Die betreft de plaatsing van het verslag van een algemeen overleg over de ICES, dat op dit moment wordt afgerond, op de agenda van de plenaire vergadering.

De voorzitter:

Ik ben bereid, hiermee rekening te houden.

Het woord is aan mevrouw Giskes.

Mevrouw Giskes (D66):

Voorzitter. In de categorie "vooraankondigingen" maak ik ook een opmerking. Morgenochtend spreken wij met de staatssecretaris van Financiën over successiewetgeving. Wilt u de mogelijkheid openhouden om morgenmiddag het verslag van het algemeen overleg plenair te bespreken?

De voorzitter:

Ook met deze vooraankondiging zal rekening worden gehouden.

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter. Vorige week hebben wij gesproken over de privatisering van de elektriciteitssector. Ik zag graag dat het verslag van dat overleg op de agenda van de plenaire vergadering werd geplaatst.

De voorzitter:

Ik zal de Kamer daarover later een voorstel doen.

Het woord is aan de heer Rabbae.

De heer Rabbae (GroenLinks):

Voorzitter. De staatssecretaris van VWS, mevrouw Vliegenthart, heeft een Kamerbreed gesteunde motie nog steeds niet uitgevoerd. De vaste commissie voor VWS heeft haar daarop gewezen en heeft gevraagd, de motie wel uit te voeren. Dat is nog niet gebeurd. Nu wil ik haar via u verzoeken, ons morgen uiterlijk om 12.00 uur te laten weten wat zij met de motie doet.

De voorzitter:

Welke motie is dat en in welk debat is zij ingediend?

De heer Rabbae (GroenLinks):

Het gaat om de motie ter financiering van een formatieplaats bij de stichting Kleurrijk voetbal.

De voorzitter:

En in welk debat is die motie ingediend?

De heer Rabbae (GroenLinks):

Naar aanleiding van de begroting.

De voorzitter:

Kan dit punt dan niet aan de orde komen bij de behandeling van de suppletoire begroting van VWS?

De heer Rabbae (GroenLinks):

Nee.

De voorzitter:

Waarom kan dat niet? In de debatten over die begrotingen behandelen we altijd dit soort zaken.

De heer Rabbae (GroenLinks):

Omdat ik niet weet of staatssecretaris de motie alsnog heeft uitgevoerd.

De voorzitter:

Vanavond om zeven uur, zo is nu de planning, is de suppletoire begroting van VWS aan de orde. Waarom schrijft u zich niet in als woordvoerder bij dat debat? Dan zal ik het stenogram van dit gedeelte van de vergadering alvast doorgeleiden naar het kabinet. Ik neem aan dat de staatssecretaris u tijdens de behandeling van de suppletoire begroting vanavond meteen kan antwoorden.

De heer Rabbae (GroenLinks):

Dat is goed. Alleen botst het voor mij met een AO over onderwijs, maar dat zullen wij wel zien.

De voorzitter:

Binnen uw fractie is wel iemand te vinden die u helpt met dit probleem.

De heer Rabbae (GroenLinks):

Prima.

Naar boven