Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 1996-1997 | nr. 36, pagina 2922-2923 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 1996-1997 | nr. 36, pagina 2922-2923 |
Aan de orde zijn de stemmingen over vijftien moties, ingediend bij de behandeling van de begroting van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, te weten:
- de motie-Koekkoek/Van der Vlies over het plan van aanpak groepsgrootte en kwaliteit (25000 VIII, nr. 23);
- de motie-Koekkoek over de studiefinanciering MBO (25000 VIII, nr. 25);
- de motie-Koekkoek over de fiscale faciliteit t.b.v. het leerlingwezen (25000 VIII, nr. 27);
- de gewijzigde motie-Dijksma c.s. over de betrokkenheid van studenten bij het toetsen van de voortgang van kwaliteit en studeerbaarheid (25000 VIII, nr. 56);
- de motie-Liemburg c.s. over bestuurlijke krachtenbundeling in het primair onderwijs (25000 VIII, nr. 29);
- de motie-Liemburg c.s. over lumpsumbekostiging in het primair onderwijs (25000 VIII, nr. 30);
- de gewijzigde motie-Rabbae over een onderwijsachterstandenbeleid (25000 VIII, nr. 57);
- de motie-Rabbae over de tweede verhoging van de collegegelden (25000 VIII, nr. 33);
- de motie-Rabbae over een emancipatiemonitoring (25000 VIII, nr. 34);
- de motie-J.M. de Vries c.s. over de prestatienorm (25000 VIII, nr. 35);
- de motie-Lambrechts c.s. over informatie- en communicatietechnologie (25000 VIII, nr. 36);
- de motie-Van Vliet c.s. over de studiefinanciering MBO (25000 VIII, nr. 37);
- de motie-R.A. Meijer/Nijpels-Hezemans over hoger en wetenschappelijk onderwijs voor ouderen met een krappe beurs (25000 VIII, nr. 38);
- de motie-Poppe over sponsoring van scholen (25000 VIII, nr. 39);
- de motie-Poppe over het eerder heffen van lesgeld (25000 VIII, nr. 40).
(Zie vergadering van 31 oktober 1996.)
De voorzitter:
Ik geef gelegenheid tot het afleggen van stemverklaringen vooraf.
Mevrouw Dijksma (PvdA):
Voorzitter! Mijn fractie hecht eraan een stemverklaring af te leggen over de motie op stuk nr. 34 (25000-VIII) van de heer Rabbae. Daarin wordt de regering verzocht om een permanente emancipatiemonitoring in te stellen die over de effecten van maatregelen op de sociale mobiliteit als onderdeel van de onderwijsbegroting rapporteert. Wij zullen niet voor deze motie stemmen om de volgende reden. In april 1995 is al een motie aangenomen door in ieder geval drie fracties binnen de Kamer, waarin aan de regering gevraagd is om bij te houden wat de invloed is op de toegankelijkheid van het hoger onderwijs voor kinderen uit minder draagkrachtige milieus en daarover te rapporteren aan de Kamer. Een extra punt in die motie was het verzoek om de deelname van deze jonge mensen aan het hoger onderwijs te bevorderen.
Voorzitter! Die motie is glashelder. Wij hebben er derhalve geen behoefte aan om haar nog eens in een slappere vorm te herhalen. Wij willen wel benadrukken dat wij van de minister verwachten dat hij de emancipatie van vrouwen ook in die monitoring zal meenemen. Daarmee is de motie op stuk nr. 34 naar onze mening overbodig geworden.
In stemming komt de motie-Koekkoek/Van der Vlies (25000-VIII, nr. 23).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het AOV, de Unie 55+, de CD, de RPF, de SGP, het GPV, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Koekkoek (25000-VIII, nr. 25).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de RPF, de SGP, het GPV, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Koekkoek (25000-VIII, nr. 27).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het AOV, de Unie 55+, de RPF, het GPV, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de gewijzigde motie-Dijksma c.s. (25000-VIII, nr. 56).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SGP tegen deze gewijzigde motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.
De heer Poppe (SP):
Mijnheer de voorzitter! Bij de stemming over de motie 25000-VIII, nr. 27, heeft u de SP bij de voorstemmers geteld, maar ik heb mijn hand echt niet opgestoken.
De voorzitter:
Dan heb ik een verkeerd beeld gekregen. De motie blijft overigens verworpen.
In stemming komt de motie-Liemburg c.s. (25000-VIII, nr. 29).
De voorzitter:
Ik constateer, dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.
In stemming komt de motie-Liemburg c.s. (25000-VIII, nr. 30).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de gewijzigde motie-Rabbae (25000-VIII, nr. 57).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
De heer Van der Vlies (SGP):
Voorzitter! Ik vind het jammer dat ik u onderbreken moet. Wij stemden niet voor deze motie, maar werden wel bij de voorstemmers gerekend.
De voorzitter:
Wij zullen ervoor zorgen dat het stenografisch verslag in orde zal zijn. Ik heb uw stemgedrag dit keer waarschijnlijk niet helemaal goed beoordeeld.
In stemming komt de motie-Rabbae (25000-VIII, nr. 33).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de SGP, de RPF, de groep-Nijpels, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Rabbae (25000-VIII, nr. 34).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-J.M. De Vries c.s. (25000-VIII, nr. 35).
De voorzitter:
Ik constateer, dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.
In stemming komt de motie-Lambrechts c.s. (25000-VIII, nr. 36).
De voorzitter:
Ik constateer, dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.
In stemming komt de motie-Van Vliet c.s. (25000-VIII, nr. 37).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-R.A. Meijer/Nijpels-Hezemans (25000-VIII, nr. 38).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de groep-Nijpels, GroenLinks en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Poppe (25000-VIII, nr. 39).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de SGP, de RPF en de CD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Poppe (25000-VIII, nr. 40).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, het CDA, het AOV, de Unie 55+, de groep-Nijpels en het lid VoorzitterHendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-19961997-2922-2923.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.