Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de in de Wet op het financieel toezicht en enige andere wetten opgenomen regels met betrekking tot de uitoefening van de bevoegdheid tot het opleggen van een bestuurlijke boete (Wet wijziging boetestelsel financiële wetgeving) (31458).

(Zie vergadering van 12 februari 2009.)

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Irrgang.

De heer Irrgang (SP):

Voorzitter. Mede namens mevrouw Vos verzoek ik u om het amendement op stuk nr. 14 in stemming te brengen voordat het amendement op stuk nr. 16, het amendement van mevrouw Vos, in stemming wordt gebracht.

De voorzitter:

Aangezien niemand hiertegen bezwaar heeft, gaan wij dat zo doen.

Het amendement-Weekers (stuk nr. 12) is ingetrokken.

In stemming komt het amendement-Weekers/Blanksma-van den Heuvel (stuk nr. 10, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de overige op stuk nr. 10 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Vos (stuk nr. 15, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de overige op stuk nr. 15 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Irrgang (stuk nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdD en de PVV voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Vos (stuk nr. 16, I) tot het toevoegen van een nieuw lid.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de SGP en de PVV voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit nader gewijzigde amendement de overige op stuk nr. 16 voorkomende nader gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het wetsvoorstel, zoals op onderdelen gewijzigd door de aanneming van de amendementen-Weekers/Blanksma-van den Heuvel (stuk nrs. 10, I tot en met X), de amendementen-Vos (stuk nrs. 15, I tot en met X) en de nader gewijzigde amendementen-Vos (stuk nrs. 16, I tot en met X).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven