Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over het Pachtbesluit, te weten:

- de motie-Waalkens/Geluk over een evenwichtig prijsbeheersingssysteem (27924, nr. 4);

- de motie-Schreijer-Pierik/Van der Vlies over een koppeling tussen de pachtprijs en het voortbrengend vermogen van de grond (27924, nr. 5);

- de motie-Schreijer-Pierik/Van der Vlies over het middels fiscale instrumenten aantrekkelijker maken van het verpachten (27924, nr. 6);

- de motie-Schreijer-Pierik/Van der Vlies over het nieuwe pachtregime (27924, nr. 7);

- de motie-Van der Vlies/Schreijer-Pierik over onafhankelijk onderzoek naar de uitwerking van het kabinetsstandpunt (27924, nr. 8).

(Zie vergadering van heden.)

In stemming komt de motie-Waalkens/Geluk (27924, nr. 4).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van D66 tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Schreijer-Pierik/Van der Vlies (27924, nr. 5).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Schreijer-Pierik/Van der Vlies (27924, nr. 6).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Schreijer-Pierik/Van der Vlies (27924, nr. 7).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van der Vlies/Schreijer-Pierik (27924, nr. 8).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven