Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 1997 (25000 XVI).

(Zie vergadering van 4 december 1996.)

De artikelen 1 t/m 4 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Doelman-Pel (stuk nr. 26, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de CD, de SP en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 26 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel 22.01 van de begrotingsstaat, onderdeel uitgaven en verplichtingen, wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 22.02 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Blerck-Woerdman (stuk nr. 21, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, het CDA, het AOV, de groep-Nijpels, de Unie 55+, de RPF, de SGP, het GPV, D66, de PvdA, GroenLinks en de SP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

De heer Oudkerk (PvdA):

Voorzitter! Ik had gevraagd of ik vóór de stemmingen een stemverklaring mocht afleggen.

De voorzitter:

Neem mij niet kwalijk. Dat is mij niet ontgaan, maar ik heb het vergeten, waarvoor alsnog mijn excuses.

De heer Oudkerk (PvdA):

Dat vergeef ik u. Zal ik straks een stemverklaring achteraf afleggen?

De voorzitter:

Dat lijkt mij een uitstekend idee, als u dat niet vergeet.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 21 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Middel c.s. (stuk nr. 24, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, D66, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 24 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 22.03, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Blerck-Woerdman (stuk nr. 21, I) en het amendement-Middel c.s. (stuk nr. 24, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 22.04 t/m 24.02 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Doelman-Pel (stuk nr. 25, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de SGP, de RPF, het GPV, het AOV, de SP, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 25 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel 24.03 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 24.04 t/m 24.08 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 24.09, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Middel c.s. (stuk nr. 24, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 25.01 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 25.02, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Blerck-Woerdman (stuk nr. 21, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 25.03 t/m 27.01 worden zonder stemming aangenomen.

De gewijzigde begrotingsstaat, onderdeel uitgaven en verplichtingen, wordt zonder stemming aangenomen.

De begrotingsstaat, onderdeel ontvangsten, het Agentschap Directie College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat behoudens het lid Hendriks de aanwezige leden van alle fracties voor het wetsvoorstel hebben gestemd, zodat het is aangenomen.

Naar boven