Besluit van 23 maart 2011 van de Minister van Financiën houdende aanpassing van bijlage A bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Vierde wijzigingsbesluit Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie).

De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 4 van het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie;

In overeenstemming met de Ministers van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Besluit:

ARTIKEL I

In de A1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie worden de volgende rechtspersonen opgenomen:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • Stichting Nederlands Fonds voor Podiumkunsten;

  • Stichting Fonds voor Cultuurparticipatie.

Ministerie van Financiën

  • Stichting Beleggers Compensatiefonds.

ARTIKEL II

Uit de A1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie worden de volgende rechtspersonen verwijderd:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • Stichting Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten;

  • Stichting Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing;

  • Stichting fonds voor de scheppende toonkunst.

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

  • Stichting Nederlands Instituut voor Vliegtuigontwikkeling en Ruimtevaart;

  • TenneT BV.

ARTIKEL III

In de A1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie wordt de volgende rechtspersoon verwijderd onder het opschrift Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en in alfabetische volgorde opgenomen onder het opschrift Ministerie van Veiligheid en Justitie.

  • Nederlands instituut fysieke veiligheid (Nifv).

ARTIKEL IV

In de A2-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie wordt de volgende rechtspersonen opgenomen:

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • Centraal Administratiekantoor bv (CAK).

ARTIKEL V

Uit de B1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie wordt de volgende rechtspersoon verwijderd.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • Centraal Administratiekantoor Bijzondere Zorgkosten bv.

ARTIKEL VI

In de B1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie wordt de volgende rechtspersoon verwijderd onder het opschrift Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en in alfabetische volgorde opgenomen onder het opschrift Ministerie van Veiligheid en Justitie.

  • Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO).

ARTIKEL VII

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 1 januari 2010, met uitzondering van:

  • 1. artikel II ten aanzien van de Stichting Nederlands Instituut voor Vliegtuigontwikkeling en Ruimtevaart, dat in werking treedt met ingang van de datum van uitgifte van die Staatscourant en alsdan terugwerkt tot de datum van opheffing van de stichting, dan wel, indien de datum van opheffing van de stichting ligt na de datum van uitgifte van de Staatscourant, in werking treedt met ingang van de datum van opheffing van de stichting;

  • 2. artikel III dat in werking treedt met ingang van de datum van uitgifte van die Staatscourant en alsdan terugwerkt tot 23 maart 2011.

ARTIKEL VIII

Dit besluit wordt aangehaald als: Vierde wijzigingsbesluit Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie.

Dit besluit zal met de toelichting en de bijlage daarbij in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën,

J.C. de Jager.

TOELICHTING

Algemeen

Artikel 4, eerste lid, van het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stb. 2004, 427) biedt de Minister van Financiën de – gedelegeerde – mogelijkheid om in overeenstemming met betrokken andere ministers andere rechtspersonen als bedoeld in artikel 45, eerste en tweede lid, van de Comptabiliteitswet 2001 (CW 2001) aan te wijzen (bedoeld worden: andere rechtspersonen dan die bij het aanwijzingsbesluit zijn aangewezen).

Het tweede lid van artikel 4 biedt de Minister van Financiën de – gedelegeerde – mogelijkheid een aanwijzing in te trekken. Van besluiten tot aanwijzing en intrekking moet mededeling worden gedaan in de Staatscourant.

Sinds de inwerkingtreding van het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie is het besluit acht maal aangepast door middel van een koninklijk (wijzigings)besluit (amvb) en twee maal door middel van een ministerieel wijzigingsbesluit, te weten het Eerste en Tweede wijzigingsbesluit Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stcrt. 2007, 245, respectievelijk Stcrt. 2009, 46). De wijzigingen bij Koninklijk besluit zijn de besluiten van:

  • 1. Aanpassingsbesluit zorgverzekeringswet, van 15 december 2005 (Stb. 2005, 690);

  • 2. Besluit van 28 november 2006, houdende wijziging van een aantal besluiten in verband met de invoering van de Wet marktordening gezondheidszorg (Stb. 2006, 635);

  • 3. Besluit gewasbeschermingsmiddelen en biociden, van 5 september 2007 (Stb. 2007, 334);

  • 4. Besluit van 29 december 2008 tot wijziging van het Besluit SUWI en enkele andere besluiten in verband met de evaluatie van de Wet SUWI en deregulering (Stb. 2008, 597);

  • 5. Besluit van 23 december 2009 tot wijziging van diverse besluiten in verband met de oprichting van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Stb. 2010, 159;

  • 6. Besluit bestuurlijke centralisatie raden voor rechtsbijstand van 14 juni 2010 (Stb. 2010, 234);

  • 7. Aanpassingsbesluit veiligheidsregio’s, Stb. 2010, 256;

  • 8. Derde wijzigingsbesluit Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stb. 2011, 136).

Voor de relevante criteria voor de aanwijzing van rechtspersonen wordt verwezen naar de memorie van toelichting bij de Eerste wijziging van de Comptabiliteitswet 2001 (Kamerstukken II, 2001/02, 28 035, nr. 3) en naar de Nota van toelichting bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stb. 2004, 427). Voor de financiële criteria wordt ook verwezen naar de Nota van toelichting bij het Eerste wijzigingsbesluit Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stcrt. 2007, 245).

De lijsten

In het aanwijzingsbesluit is de aanwijzing van rechtspersonen geconcretiseerd door plaatsing van de rechtspersonen op een lijst, die als bijlage bij dat aanwijzingsbesluit hoort. Het betreft steeds rechtspersonen met een wettelijke taak (zogenaamde RWT’s, rechtspersonen ex artikel 91, eerste lid, onderdeel d, CW 2001) of met een publieke taak. In het onderhavige wijzigingsbesluit wordt bij die lijsten aangesloten. Er zijn drie lijsten operationeel.

Op de A1-lijst staan de rechtspersonen die verplicht worden met hun publieke liquide middelen te schatkistbankieren. Zij ontvangen daarover een rentevergoeding. Tevens verkrijgen zij de mogelijkheid om onder voorwaarden bij de schatkist te lenen voor de financiering van investeringen die benodigd zijn voor de uitvoering van hun wettelijke taak.

Op de A2-lijst staan in beginsel de rechtspersonen met een publieke taak die te kennen hebben gegeven met hun publieke liquide middelen ‘vrijwillig’1 te willen schatkistbankieren; ook zij verkrijgen daardoor de mogelijkheid om onder voorwaarden bij de schatkist te lenen voor de financiering van investeringen die benodigd zijn voor de uitvoering van hun publieke taak.

Op de B1-lijst staan de rechtspersonen die niet verplicht of vrijwillig schatkistbankieren, maar die op grond van artikel 45, tweede lid, CW 2001 zijn aangewezen om hun tijdelijk niet voor de wettelijke taak benodigde liquide middelen risico-arm uit te zetten; zij zijn daarbij gehouden financiële producten te kiezen die voldoen aan door de Minister van Financiën gestelde eisen. Dit zijn de zogenaamde fido-eisen (zie artikel 6 van de Regeling rekening-courant- en leningenbeheer derden, Stcrt. 2007, 77).

Artikelsgewijs

In artikel I, onder Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, worden de Stichting Nederlands Fonds voor Podiumkunsten en de Stichting Fonds voor Cultuurparticipatie aangewezen op de A1-lijst. Deze stichtingen komen in de plaats van de opgeheven cultuurstichtingen Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten, Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing en Fonds voor de scheppende toonkunst.

De Stichting Beleggers Compensatiefonds voldoet aan de financiële criteria voor schatkistbankieren en is daarom thans eveneens opgenomen op de A1-lijst (artikel I, onder Ministerie van Financiën).

In artikel II wordt onder Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie de aanwijzing van het NIVR en van TenneT BV ingetrokken.

De intrekking van de aanwijzing van het NIVR hangt samen met de opheffing van het instituut per 1 september 2009 en de overgang van zijn taken naar de baten-lastendienst Agentschap NL.

De intrekking van de aanwijzing van TenneT BV hangt samen met de overgang van de wettelijke taken van TenneT in het kader van de MEP (Subsidieregeling Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie) naar eveneens de baten-lastendienst Agentschap NL. Daardoor is TenneT geen rechtspersoon met een wettelijke taak meer.

In artikel III wordt een fout gecorrigeerd die is ontstaan door het Derde wijzigingsbesluit Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stb. 2011, 136). In artikel I, onderdeel D3 van dat wijzigingsbesluit is abusievelijk het Nederlands instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) opgenomen. Van dat instituut was echter inmiddels bij het Aanpassingsbesluit veiligheidsregio’s (Stb. 2010, 256) de naam gewijzigd in het Nederlands instituut fysieke veiligheid (Nifv). De verplaatsing die met de bepaling in onderdeel D3 werd beoogd, kon derhalve feitelijk niet worden doorgevoerd. Dat wordt in het onderhavige artikel alsnog gedaan.

Via de wijzigingen in de artikelen IV en V wordt het Centraal Administratiekantoor Bijzondere Zorgkosten bv. verplaatst van de B1- naar de A2-lijst. Tevens is de naamswijziging van deze organisatie doorgevoerd (Centraal Administratiekantoor bv (CAK)). Het CAK is vooralsnog op de A2-lijst geplaatst, omdat deze organisatie (nog) niet met alle publieke middelen schatkistbankiert. Alleen de middelen voor de uitvoering van de WTCG (Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten) zijn thans onder het schatkistbankieren gebracht. Er zijn momenteel gesprekken gaande om ook andere publieke gelden waarover het CAK het beheer voert, onder het regime van schatkistbankieren te brengen.

In artikel VI wordt het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) binnen de B1-lijst ondergebracht bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In het Derde wijzigingsbesluit Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stb. 2011, 136) was deze organisatie per abuis ondergebracht bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In de bijlage bij deze Nota van toelichting is een totaaloverzicht opgenomen van de rechtspersonen die na de inwerkingtreding van het onderhavige besluit op de A1-, de A2- of de B1-lijst staan. Met de plaatsing van het onderhavige besluit met de toelichting en de bijlage daarbij in de Staatscourant wordt mede uitvoering gegeven aan de opdracht in artikel II van het Derde wijzigingsbesluit Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie.

De Minister van Financiën,

J.C. de Jager.

BIJLAGE

Deze bijlage bevat het totaaloverzicht, per de datum van inwerkingtreding van het onderhavige Vierde wijzigingsbesluit Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie, van de rechtspersonen met een wettelijke of publieke taak die zijn aangewezen voor het zogenaamde schatkistbankieren op grond van artikel 45, eerste en derde lid, CW 2001 (A1-lijst, respectievelijk A2-lijst) en van de rechtspersonen met een wettelijke taak die zijn aangewezen voor risico-arm kas- (of treasury)beheer op grond van artikel 45, tweede lid, CW 2001 (B1-lijst).

A1-lijst: Rechtspersonen met een wettelijke taak die zijn aangewezen op grond van artikel 45, eerste lid, Comptabiliteitswet 2001

Ministerie van Veiligheid en Justitie

  • Landelijk selectie- en opleidingsinstituut politie, Politie onderwijs- en kenniscentrum (LSOP);

  • Nederlandse instituut fysieke veiligheid (Nifv);

  • Onderzoeksraad voor Veiligheid;

  • Politieregio’s, bedoeld in artikel 21, eerste lid, van de Politiewet 1993;

  • Raad voor rechtsbijstand;

  • Stichting Reclassering Nederland (SRN);

  • Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN).

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  • Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting;

  • Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA);

  • Dienst voor het kadaster en de openbare registers.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • Commissariaat voor de Media;

  • Koninklijke Bibliotheek;

  • Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen;

  • Mondriaan Stichting;

  • Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en de daaraan geliëerde rechtspersoonlijkheid bezittende instellingen;

  • Stichting fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst;

  • Stichting Fonds voor de Letteren;

  • Stichting Nederlands Fonds voor Podiumkunsten;

  • Stichting Fonds voor Cultuurparticipatie;

  • Stichting Nederlands fonds voor de film;

  • Stichting Participatiefonds voor het Onderwijs;

  • Stichting stimuleringsfonds voor de architectuur;

  • Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs;

  • Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties (Stifo).

Ministerie van Financiën

  • De Nederlandsche Bank N.V, uitsluitend voor de liquide middelen in het kader van het depositogarantiestelsel (DNB);

  • Stichting Autoriteit Financiële Markten;

  • Stichting Waarborgfonds Motorverkeer.

  • Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars (NBM);

  • Stichting Beleggers Compensatiefonds.

Ministerie van Defensie

  • Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht.

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • Dienst Wegverkeer;

  • Luchtverkeersleiding Nederland;

  • ProRail B.V.;

  • Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen;

  • Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO);

  • NV Westerscheldetunnel.

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

  • Bureau beheer landbouwgronden;

  • Centraal Bureau voor de Statistiek;

  • Onafhankelijke Post- en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA);

  • Staatsbosbeheer;

  • Stichting Centraal Orgaan Voorraadvorming Aardolieprodukten;

  • Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO).

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

  • Stichting Inlichtingenbureau.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • Organisatie ZorgOnderzoek Nederland;

  • Pensioen- en Uitkeringsraad;

  • Stichting Uitvoering Omslagregelingen;

  • Centrum indicatiestelling zorg (CIZ);

  • Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

A2-lijst: Rechtspersonen met een publieke taak die zijn aangewezen op grond van artikel 45, derde lid, Comptabiliteitswet 2001

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  • Stichting ICT-Uitvoeringsorganisatie (ICTU).

Ministerie van Veiligheid en Justitie

  • De gesloten jeugdzorginstellingen, genoemd in de B1-lijst onder Ministerie van Veiligheid en Justitie, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd;

  • Stichting Beheer Openbare Voorziening Meldkamer Noord-Nederland.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • De verzelfstandigde rijksmusea, genoemd in de B1-lijst, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd;

  • Stichting Nationaal Restauratiefonds.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

  • De bekostigde onderwijsinstellingen, bedoeld in de onderwijswetgeving1, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd;

  • De kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, bedoeld in de Wet educatie en beroepsonderwijs, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd.

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

  • Centrale Organisatie voor Radioactief Afval N.V. (COVRA);

  • Stichting Nationaal Groenfonds.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • Centraal Administratiekantoor bv (CAK);

  • De gesloten jeugdzorginstellingen, genoemd in de B1-lijst onder Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd;

  • Stichting Afwikkeling Het Gebaar;

  • Stichting bevolkingsonderzoek midden-west;

  • Stichting bevolkingsonderzoek noord;

  • Stichting bevolkingsonderzoek oost;

  • Stichting bevolkingsonderzoek zuid;

  • Stichting bevolkingsonderzoek zuid-west;

  • Stichting Fonds Patiënten, Gehandicapten en Ouderen (PGO);

  • Stichting Rechtsherstel Sinti en Roma.

B1-lijst: Rechtspersonen met een wettelijke taak die zijn aangewezen op grond van artikel 45, tweede lid, Comptabiliteitswet 2001

Ministerie van Veiligheid en Justitie

  • De gesloten jeugdzorginstellingen:

    • * Stichting Avenier (in Zutphen);

    • * Stichting Frentrop Teylingereind (in Sassenheim);

    • * Stichting Het Poortje Justitiële Jeugdinrichting (in Groningen);

    • * Stichting Jeugdzorg St. Jozeph (in Cadier en Keer);

    • * Stichting Rentray (in Eefde);

    • * Stichting Spirit (in Amsterdam);

    tenzij de betrokken jeugdzorginstelling behoort tot de categorie gesloten jeugdzorginstellingen als bedoeld in de A2-lijst;

  • Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO);

  • Nederlands Bureau Brandweer Examens (NBBE);

  • Stichting HALT Nederland;

  • Stichting Slachtofferhulp Nederland.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  • Stichting Bureau Architectenregister (SBA).

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • De verzelfstandigde Rijksmusea:

    • * Stichting tot Beheer van Museum Boerhaave;

    • * Stichting Museum Catharijneconvent;

    • * Stichting het Geld- en Bankmuseum;

    • * Stichting Kröller Müller;

    • * Stichting Museum Slot Loevestijn;

    • * Stichting Paleis het Loo Nationaal Museum;

    • * Stichting Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis;

    • * Stichting Museum van het Boek/Museum Meermanno;

    • * Stichting Rijksmuseum Muiderslot;

    • * Stichting Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis;

    • * Stichting Rijksmuseum van Oudheden;

    • * Stichting het Rijksmuseum;

    • * Stichting Nederlands Scheepvaart Museum Amsterdam;

    • * Stichting Rijksmuseum Twenthe;

    • * Stichting van Gogh Museum/Museum Mesdag;

    • * Stichting Rijksmuseum voor Volkenkunde;

    • * Stichting Rijksmuseum het Zuiderzeemuseum;

    tenzij het betrokken museum behoort tot de categorie musea als bedoeld in de A2-lijst.

Ministerie van Financiën

  • Waarderingskamer.

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke Ordening;

  • Stichting VAM, Opleidingsinstituut voor het Motorvoertuig-, Tweewieler- en Aanverwant Bedrijf2;

  • Stichting inschrijving Eigen Vervoer;

  • Stichting Scheepsafvalstoffen Binnenvaart;

  • Stichting Vaarbewijzen- en Marifoonexamens (Vamex).

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

  • College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB);

  • Edelmetaal Waarborg Nederland BV;

  • Faunafonds;

  • Nederlands Meetinstituut;

  • Stichting Bloembollenkeuringsdienst (BKD);

  • Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ);

  • Stichting Controlebureau voor Pluimvee, Eieren en Eiproducten (CPE);

  • Stichting Kwaliteitscontrolebureau voor Groenten en Fruit (KCB);

  • Stichting Nederlandse Algemene Keuringsdienst Tuinbouw (Naktuinbouw);

  • Stichting Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor Zaaizaad en Pootgoed voor Landbouwgewassen (NAK);

  • Stichting Skal;

  • Waarborg Platina, Goud en Zilver N.V.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • College bouw ziekenhuisvoorzieningen (CBZ);

  • College sanering ziekenhuisvoorzieningen (CSZ);

  • De gesloten jeugdzorginstellingen:

    • * Stichting Orthopedagogisch Centrum Ottho Gerhard Heldring (in Zetten);

    • * Stichting Horizon, Instituut voor Jeugdzorg en Onderwijs (in Rotterdam);

    • * Stichting Tender (in Breda);

    • * Stichting BJ Brabant (in Deurne);

    • * Stichting de Hoenderloo Groep (in Hoenderloo);

    • * Stichting Jeugdformaat-De Jutters Combinatie (in Den Haag);

    • * Stichting PARLAN (in Alkmaar);

    tenzij de betrokken jeugdzorginstelling behoort tot de categorie gesloten jeugdzorginstellingen als bedoeld in de A2-lijst.


X Noot
1

Vrijwillig houdt in dat in het algemeen de betrokken rechtspersoon bij het Ministerie van Financiën te kennen geeft deel te willen nemen aan het geïntegreerd middelenbeheer, waarna, indien de Minister van Financiën daarmee instemt, de betrokken rechtspersoon op de A2-lijst wordt geplaatst. Vanaf dat moment is deelname verplicht tot aan het moment waarop in overleg wordt besloten tot intrekking van die plaatsing.

X Noot
1

Betreft de volgende wetten: Wet op het primair onderwijs, Wet op het voortgezet onderwijs, Wet op de expertisecentra, Wet educatie en beroepsonderwijs, Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

X Noot
2

De aanwijzing heeft concreet betrekking op het organisatie-onderdeel zonder rechtspersoonlijkheid: Innovam Branchekwalificatie-instituut.

Naar boven