Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het verantwoordingsdebat, te weten:

- de motie-Kant c.s. over niet minder politieagenten op straat (31951, nr. 2);

- de motie-Van Geel c.s. over versneld terugdringen van de fysieke verloedering en ernstige sociale overlast (31951, nr. 3);

- de motie-Rutte over niet nemen van bezuinigingsmaatregelen die ten koste gaan van het totale aantal agenten (31951, nr. 4);

- de motie-Hamer c.s. over een experiment voor verdergaande ontkokering in de jeugdhulpverlening (31951, nr. 5);

- de motie-Wilders c.s. over onderzoek naar de hoogte van de kosten van de massa-immigratie (31951, nr. 7);

- de motie-Halsema/Hamer over onderzoek naar belemmeringen voor zzp'ers (31951, nr. 9);

- de motie-Halsema c.s. over maatregelen ter bestrijding van de achterstanden op het spoor en in het openbaar vervoer (31951, nr. 10);

- de motie-Pechtold c.s. over het beter controleerbaar en afrekenbaar maken van de kabinetsdoelstellingen (31951, nr. 11);

- de motie-Pechtold c.s. over het adresseren van de door het PBL geïdentificeerde knelpunten bij de begroting 2010 (31951, nr. 12);

- de motie-Pechtold c.s. over voorstellen voor de versnelling van de uitvoering van de KIA bij de begroting 2010 (31951, nr. 13);

- de motie-Thieme over het voorkomen van het faillissement van Econcern (31951, nr. 14);

- de motie-Thieme over het overwegen van overheidsdeelname in Econcern (31951, nr. 15);

- de motie-Thieme c.s. over reparatie van de negatieve effecten van de recessie op de duurzaamheidsdoelstellingen (31951, nr. 16);

- de motie-Verdonk over afzien van de voortzetting van verantwoordingsdag (31951, nr. 17).

(Zie vergadering van 28 mei 2009.)

In stemming komt de motie-Kant c.s. (31951, nr. 2).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van Geel c.s. (31951, nr. 3).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PvdD ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Rutte (31951, nr. 4).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de VVD, de SGP, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Hamer c.s. (31951, nr. 5).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Wilders c.s. (31951, nr. 7).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Halsema/Hamer (31951, nr. 9).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PVV ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Halsema c.s. (31951, nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD, de ChristenUnie, de SGP en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Pechtold c.s. (31951, nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Pechtold c.s. (31951, nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66 en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Pechtold c.s. (31951, nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de SGP en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Thieme (31951, nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Thieme (31951, nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Thieme c.s. (31951, nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Verdonk (31951, nr. 17).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven