Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over drankbeleid hokken en keten, te weten:

- de motie-Leijten c.s. over ter beschikking stellen van de gegevens van de alcoholpoli's (27565, nr. 86);

- de motie-Van Gent over onderzoek naar de plekken waar comazuipen plaatsvindt (27565, nr. 87);

- de motie-Voordewind over inventarisatie door gemeenten van keten binnen hun grenzen (27565, nr. 88);

- de motie-Voordewind over inzichtelijk maken van bezwaren van leeftijdscontrole op afstand (27565, nr. 89).

(Zie vergadering van 27 mei 2009.)

De voorzitter:

De motie-Leijten c.s. (27565, nr. 86) is in die gewijzigd dat zij thans ook is ondertekend door het lid Van Gent.

Zij krijgt nr. 91 (27565).

Ik stel vast dat wij hierover nu kunnen stemmen.

In stemming komt de gewijzigde motie-Leijten c.s. (27565, nr. 91).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van Gent (27565, nr. 87).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de ChristenUnie, de SGP en het CDA voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Voordewind (27565, nr. 88).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, de PvdD, de ChristenUnie, de SGP, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Voordewind (27565, nr. 89).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, de ChristenUnie, de SGP en de PVV voor deze motie hebben gestemd. Wij kunnen de uitslag niet precies vaststellen. Dat houdt in dat wij hoofdelijk moeten stemmen.

Vóór stemmen de leden: Marijnissen, Ortega-Martijn, Polderman, Poppe, Van Raak, Roefs, Roemer, De Roon, De Roos-Consemulder, Samsom, Slob, Smeets, Smits, Spekman, Van der Staaij, Tang, Timmer, Ulenbelt, Van der Veen, Van Velzen, Vermeij, Van der Vlies, Voordewind, Vos, Waalkens, Wiegman-van Meppelen Scheppink, Wilders, De Wit, Wolbert, Agema, Anker, Arib, Bashir, Besselink, Blom, Boelhouwer, Van Bommel, Bosma, Bouwmeester, Brinkman, Cramer, Van Dam, Depla, Tony van Dijck, Jasper van Dijk, Van Dijken, Dijsselbloem, Eijsink, Fritsma, Van Gerven, Gesthuizen, Gill'ard, Graus, Hamer, Heerts, Heijnen, Irrgang, Jacobi, Jansen, Kalma, Kant, Karabulut, Kraneveldt-van der Veen, Kuiken, Langkamp, Leerdam, Van Leeuwen, Leijten, Lempens en Luijben.

Tegen stemmen de leden: Mastwijk, Van Miltenburg, Neppérus, De Nerée tot Babberich, Nicolaï, Omtzigt, Ormel, Ouwehand, De Pater-van der Meer, Pechtold, Peters, Pieper, Remkes, De Rouwe, Rutte, Sap, Schermers, Schinkelshoek, Schippers, Schreijer-Pierik, Smilde, Snijder-Hazelhoff, Spies, Sterk, Teeven, Thieme, Van Toorenburg, Uitslag, Verdonk, Vietsch, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Weekers, Willemse-van der Ploeg, Zijlstra, Aptroot, Atsma, Van Beek, Bilder, Biskop, Blok, Van Bochove, Boekestijn, Ten Broeke, Van der Burg, Çörüz, Dezentjé Hamming-Bluemink, Dibi, Jan Jacob van Dijk, Elias, Ferrier, Van Geel, Van Gent, Griffith, Van Haersma Buma, Van der Ham, Haverkamp, Heemelaar, Van Heugten, Van Hijum, Ten Hoopen, Jager, Joldersma, Knops, Koopmans, Koppejan en De Krom.

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met 70 tegen 67 stemmen is aangenomen.

Naar boven