Aan de orde is de herstemming over een motie, ingediend bij het debat over de beloning van de raad van bestuur van Essent, te weten:

- de motie-Irrgang c.s. over een beloningscode voor energiebedrijven die voor meer dan de helft in handen zijn van publieke aandeelhouders (30111, nr. 7).

(Zie vergadering van 28 maart 2006.)

De voorzitter:

Wij stemmen opnieuw over deze motie nadat de stemmen vorige week hebben gestaakt. Ik breng de motie eerst in stemming bij handopsteken. Hopelijk verkrijgen wij al op die manier een duidelijke uitslag.

In stemming komt de motie-Irrgang c.s. (30111, nr. 7).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de ChristenUnie en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen. Ik stel vast dat hoofdelijke stemming nodig is.

Vóór stemmen de leden: Koşer Kaya, Kraneveldt, Kruijsen, Van der Laan, Lambrechts, Lazrak, Marijnissen, Meijer, Noorman-den Uyl, Roefs, Rouvoet, Samsom, Slob, Smeets, Smits, Straub, Stuurman, Tichelaar, Timmer, Timmermans, Tjon-A-Ten, Varela, Van Velzen, Vendrik, Verbeet, Verdaas, Vergeer, Vos, Klaas de Vries, Waalkens, De Wit, Wolfsen, Arib, Van As, Azough, Bakker, Blom, Boelhouwer, Bos, Van den Brink, Bussemaker, Crone, Depla, Van Dijken, Dijksma, Dijsselbloem, Dittrich, Douma, Dubbelboer, Duivesteijn, Duyvendak, Eerdmans, Eijsink, Fierens, Van Gent, Halsema, Van der Ham, Hamer, Heemskerk, Herben, Hermans, Van Heteren, Huizinga-Heringa, Irrgang, Jungbluth, Kalsbeek, Kant, Karimi en Koenders.

Tegen stemmen de leden: De Krom, Lenards, Van Lith, Luchtenveld, Mastwijk, Van Miltenburg, Mosterd, De Nerée tot Babberich, Nijs, Van Oerle-van der Horst, Omtzigt, Oplaat, Örgü, Ormel, De Pater-van der Meer, Rambocus, Van der Sande, Van Schijndel, Schippers, Smilde, Snijder-Hazelhoff, Spies, Van der Staaij, Sterk, Szabó, Veenendaal, Verburg, Verhagen, Visser, Van der Vlies, Bibi de Vries, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Weekers, Weisglas, Van Winsen, Van Aartsen, Aasted Madsen-van Stiphout, Algra, Aptroot, Atsma, Balemans, Van Beek, Blok, Van Bochove, Brinkel, Buijs, Van de Camp, Çörüz, Dezentjé Hamming, Van Dijk, Van Egerschot, Eski, Ferrier, Van Fessem, De Haan, Van Haersma Buma, Haverkamp, Hessels, Van Hijum, Hirsi Ali, Hofstra, Ten Hoopen, Jager, Joldersma, Knops, Koomen, Koopmans en Kortenhorst.

De voorzitter:

Ik constateer dat 69 leden zich voor en 69 leden zich tegen de motie hebben verklaard. Aangezien de stemmen staken en de motie voor de tweede maal in stemming is gebracht, is zij ingevolge artikel 72 van het Reglement van Orde niet aangenomen.

Naar boven