Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Mijnheer de voorzitter. De vervoersorganisatie Transport en Logistiek Nederland heeft in een brief over het vervoer van veevoer alarm geslagen en heeft de minister laten weten dat hij zou moeten ingrijpen vanwege risico's voor de volksgezondheid. Daarbij gaat het om het gebruik van onjuiste documenten en van vervuilde containers. De transportsector schrijft dat er een verplichte controle moet komen, dat het Productschap Diervoeder daaraan niet wil meewerken en dat de minister daarom iets moet doen.

Voor mijn fractie is dit aanleiding tot het vragen van opheldering hierover van het kabinet. Ik vraag de Kamer dan ook om het debat over veevoeder dat wij hebben gevoerd nu niet als afgerond te beschouwen, maar een heropening mogelijk te maken. Het lijkt mij wenselijk dat wij eerst een schriftelijke reactie van het kabinet ontvangen op de genoemde brief, waarna wij een heropening van het debat kunnen plannen.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Snijder-Hazelhoff.

Mevrouw Snijder-Hazelhoff (VVD):

Ik ben verbaasd dat mevrouw Vos deze vraag nu stelt. Vorige week woensdag, toen wij het debat voerden, had ik de genoemde brief al in mijn bezit, net als een aantal andere fracties. Ik had de minister al om een reactie gevraagd, die de brief op dat moment nog niet had. Het kabinet heeft bij die gelegenheid, bij monde van de minister, toegezegd dat hij op korte termijn met een reactie zou komen op deze brief van de vervoerders. Dat is in de Handelingen na te lezen. Ik stel voor om in ieder geval die brief af te wachten en dan te besluiten of wij een debat zullen voeren.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Het is mij niet opgevallen dat de vraag om een reactie van de minister was gesteld. Ik vind die informatie zeer relevant voor een beoordeling van het beleid van het kabinet op dit punt. Het lijkt mij dat wij het debat nu nog niet afronden maar eerst die reactie op deze noodkreet van de transportsector afwachten. Mijn fractie ziet op dit moment aanleiding tot heropening van het debat, maar ik kan mij voorstellen dat wij de brief afwachten en dan besluiten hoe wij verder handelen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en na ontvangst van de antwoorden pas te besluiten over eventuele heropening.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Dat lijkt mij uitstekend. Ik neem aan dat wij het debat dan ook niet afronden en dat er dan ook niet wordt gestemd. De definitieve afronding van het debat kan pas plaatsvinden wanneer deze informatie er is en wanneer dus de heropening heeft plaatsgevonden.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van der Ham.

De heer Van der Ham (D66):

Ik wil mij hierbij aansluiten. Uitstel van het debat steun ik van harte. Voordat het debat plaatsvindt, wil ik dan ook de geheime informatie inzien die ons in het debat van vorige week vertrouwelijk is toegezegd. Dan kunnen wij die informatie ook meenemen in de derde termijn.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Dat lijkt mij uitstekend.

De voorzitter:

Ik doe nogmaals een voorstel: ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en naar de minister van Justitie. Zodoende zorgen wij ervoor dat die informatie beschikbaar is. Zoals het er nu naar uitziet, zal er aanstaande donderdag niet worden gestemd.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Velzen.

Mevrouw Van Velzen (SP):

Met de vaste Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben wij op 23 september jongstleden een algemeen overleg gevoerd over het bestrijden van smokkel van exotische dieren. Tijdens dat overleg heeft de minister een groot aantal toezeggingen gedaan die in het verslag zijn opgenomen. De vaste Kamercommissie heeft de minister tweemaal verzocht haar een brief te sturen met de antwoorden op al die vragen en met de toezeggingen. De minister heeft tot op dit moment echter niet op haar verzoek gereageerd. Ik vraag daarom plenair nogmaals of de minister zijn toezegging tot het verstrekken van die informatie alsnog wil nakomen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, zodat hij alsnog aan zijn eerdere verzoek kan voldoen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Wit.

De heer De Wit (SP):

Afgelopen woensdag heeft de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid overleg gevoerd met de staatssecretaris over de Wet werk en bijstand en in het bijzonder over het project Werken met behoud van uitkering. Ik verzoek u, het verslag van dat algemeen overleg op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel de Kamer voor, aan dat verzoek te voldoen en het verslag van dat algemeen overleg na het krokusreces op de plenaire agenda te plaatsen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is nogmaals aan de heer De Wit.

De heer De Wit (SP):

Vorige week donderdag heeft een algemeen overleg plaatsgevonden met de minister van Binnenlandse Zaken over de salarissen van de ministers en de topambtenaren in dit land. Ik verzoek u, het verslag van dat algemeen overleg op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel de Kamer voor, aan dat verzoek te voldoen en het verslag van dat algemeen overleg na het krokusreces op de plenaire agenda te plaatsen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van Dijk.

De heer Van Dijk (CDA):

Ik verzoek de voorzitter, het verslag van het algemeen overleg van afgelopen woensdag over het PBO-stelsel op de plenaire agenda te plaatsen. Wat mij betreft is het niet nodig dat deze week te doen. Ik weet namelijk dat deze minister nog een aantal verplichtingen buiten dit land heeft. Mijn verzoek is, dit verslag op de plenaire agenda te plaatsen voor de eerste week na het reces.

De voorzitter:

Ik stel de Kamer voor, dat wij een voorstel doen voor plaatsing van het verslag van dat algemeen overleg op de plenaire agenda van de eerste week na het reces.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven