Aan de orde zijn de stemmingen in verband met de voorstellen tot wijziging van enkele bepalingen in het Reglement van Orde inzake de plenaire vergadering en de interpellatie (29263).

(Zie wetgevingsoverleg van 15 maart 2004.)

De voorzitter:

Kan de heer Bruls nog even aangeven waarover hij hoofdelijk wil laten stemmen?

De heer Bruls (CDA):

Ik heb hoofdelijke stemming gevraagd over het gehele amendement op stuk nr. 11.

De voorzitter:

Akkoord. Wij zullen hoofdelijk stemmen over het amendement op stuk nr. 11, I. Ik stel nu al voor om ervan uit te gaan dat de stemverhouding bij het amendement op stuk nr. 11, II dezelfde zal zijn.

De onderdelen I en II worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Bruls (stuk nr. 11, I).

Vóór stemmen de leden: Van Winsen, Van Aartsen, Aasted Madsen-van Stiphout, Algra, Aptroot, Atsma, Van Baalen, Balemans, Blok, Van Bochove, Bruls, Buijs, Van de Camp, Cornielje, Çörüz, Dezentjé Hamming, Van Dijk, Eski, Eurlings, Van Fessem, Ferrier, Geluk, De Grave, Griffith, De Haan, Van Haersma Buma, Haverkamp, Hessels, Hirsi Ali, Hofstra, Ten Hoopen, Van Hijum, Jager, Joldersma, Koomen, Koopmans, Kortenhorst. De Krom, Van Lith, Luchtenveld, Mastwijk, Van Miltenburg, Mosterd. De Nerée tot Babberich, Van Oerle-van der Horst, Omtzigt, Örgü, Ormel, De Pater-van der Meer, Rambocus, Rijpstra, Schippers, Smilde, Snijder-Hazelhoff, Spies, Sterk, Veenendaal, Verburg, Verhagen, Vietsch, Visser, Bibi de Vries, Jan de Vries, Weekers en Wilders.

Tegen stemmen de leden: De Wit, Wolfsen, Adelmund, Albayrak, Arib, Van As, Azough, Bakker, Blom, Boelhouwer, Van Bommel, Bussemaker, Van Dam, Depla, Van Dijken, Dijksma, Dijsselbloem, Dittrich, Douma, Dubbelboer, Duivesteijn, Duyvendak, Eerdmans, Eijsink, Fierens, Van Gent, Gerkens, Giskes, Halsema, Van der Ham, Hamer, Heemskerk, Van Heemst, Herben, Hermans, Van Heteren, Huizinga-Heringa, Kant, Karimi, Koenders, Kraneveldt, Lambrechts, Lazrak, Leerdam, Marijnissen, Nawijn, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Rouvoet, Samsom, Slob, Smeets, Smits, Van der Staaij, Straub, Stuurman, Timmer, Timmermans, Tjon-A-Ten, Tonkens, Varela, Van Velzen, Vendrik, Verbeet, Verdaas, Vergeer, Van der Vlies, Vos, Klaas de Vries, Waalkens en Weisglas.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met 71 stemmen tegen 65 stemmen is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 11 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-De Wit (stuk nr. 8).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-Huizinga-Heringa (stuk nr. 10, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 10 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Onderdeel III wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel IV wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van der Ham (stuk nr. 7), tot invoeging van onderdeel IVA.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, D66 en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Onderdeel V wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik wijs erop dat onderdeel VI is vervallen.

In stemming komt het amendement-De Wit (stuk nr. 9, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 9 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Onderdeel VII wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het voorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat het voorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven