Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van deze week:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet toezicht verzekeringsbedrijf 1993 en van de Faillissementswet in verband met de uitvoering van richtlijn nr. 2001/17/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 19 maart 2001 betreffende de sanering en de liquidatie van verzekeringsondernemingen (PbEG L 110) (29297).

Ik stel voor, aanstaande donderdag ook te stemmen over:

  • - de motie-Gerkens over transitie van transport over water naar wegtransport (29200-XII, nr. 33).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de VVD-fractie benoem ik in:

  • - de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport het lid De Grave tot lid in de bestaande vacature;

  • - de vaste commissie voor Economische Zaken het lid De Grave tot plaatsvervangend lid in plaats van het lid Hofstra en het lid Hofstra tot lid in de ontstane vacature.

Het woord is aan de heer Koopmans.

De heer Koopmans (CDA):

Voorzitter. Staatssecretaris Van Geel heeft per brief toegezegd, uiterlijk vorige week over de export van afval een brief naar de Kamer te sturen. Dat is niet gebeurd. Omdat wij morgen om 12.00 uur nog een extra procedurevergadering hebben, verzoek ik het kabinet via u om morgen voor 12.00 uur een brief over de export van afval naar de Kamer te sturen.

De voorzitter:

Deze brief is toegezegd bij de begrotingsbehandeling?

De heer Koopmans (CDA):

Nee, de brief is schriftelijk toegezegd in het kader van een algemeen overleg.

De voorzitter:

Eerlijk gezegd valt dit onder de procedure van een commissie. Laten wij er echter geen tijd aan verspillen. Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Karimi.

Mevrouw Karimi (GroenLinks):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg over de verlenging van de missie naar Irak, dat vorige week heeft plaatsgevonden, deze week op de plenaire agenda te zetten.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en om het verslag van het algemeen overleg over Irak toe te voegen aan de agenda van deze week, in het bijzonder aan de agenda van donderdagmiddag, -avond of -nacht.

Daartoe Voorzitterwordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Albayrak.

Mevrouw Albayrak (PvdA):

Voorzitter. De Kamer heeft vorige week met de minister van Justitie gesproken over interlandelijke adoptie. De PvdA-fractie zou graag willen dat het verslag van dat overleg op de plenaire agenda wordt geplaatst, uiteraard nog deze week.

De voorzitter:

Ik stel voor, ook aan dit verzoek te voldoen en om dit punt toe te voegen aan de agenda van aanstaande donderdagavond of -nacht. Donderdagnacht is trouwens al vrijdag.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Bos.

De heer Bos (PvdA):

Mijnheer de voorzitter. Ik zou een brief willen vragen van de minister van Justitie, waarin hij reageert op de uitlating van vandaag van de woordvoerder van de VVD dat hij zijn hoofd in de schoot heeft gelegd van de georganiseerde criminaliteit. Ik zou het op prijs stellen als hij in die brief ook zou kunnen uitleggen welke conclusie hij daaruit trekt ten aanzien van het vertrouwen dat deze regeringsfractie nog in hem heeft met betrekking tot een van de grootste prioriteiten van zijn departement en dus zijn verantwoordelijkheid.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Justitie.

Daartoe wordt besloten.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven