Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van morgen de Ontwerpprofielschets benoeming van een voorzitter (28738, nr. 1).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Noorman-den Uyl.

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Voorzitter. Gisteren is een algemeen overleg gehouden met de regering over WAO en reïntegratie. Ik wil dat verslag van het algemeen overleg, ook bij ontstentenis daarvan, op de Kameragenda plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en het VAO direct na de stemmingen en dus voor de verdere behandeling van uw initiatiefwetsvoorstel te behandelen, om te voorkomen dat de minister voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid/Volksgezondheid, Welzijn en Sport wederom midden in de nacht in ons midden moet zijn.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Netelenbos.

Mevrouw Netelenbos (PvdA):

Wij continueren straks het algemeen overleg over de uitgifte van radiofrequenties. Ik denk dat het erin zit dat wij behoefte hebben aan een VAO om een aantal moties in te dienen. Ik verzoek u daarom het aan de agenda toe te voegen, voor het geval dat.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen, onder alle voorbehoud. Het is echter praktisch om er vanavond rekening mee te houden.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Koenders.

De heer Koenders (PvdA):

In december krijgen wij gebruikelijk de decemberbrief van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de laatste begrotingsmutaties 2002 in het kader van het flexibel begrotingsbeheer ontwikkelingssamenwerking. Die hebben wij nog niet gehad. Aangezien de Kamer die moet zien voor het reces, wil ik via u het kabinet verzoeken om voor morgen 10.00 uur de gebruikelijke decemberbrief aan ons te doen toekomen. Wij kunnen dan bezien of er eventueel nog iets mee moet gebeuren.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, mevrouw Van Ardenne.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Arib.

Mevrouw Arib (PvdA):

Voorzitter. Wij hebben vorig jaar een uitgebreid debat gevoerd over ontmanteling van ziekenhuizen, met name het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Er is in Slotervaart werk van gemaakt om het ziekenhuis te behouden. Er zijn daarvoor artsen opgeleid. Als het goed is, is Slotervaart in staat om als een gezond ziekenhuis verder te gaan. Wij zijn dan ook verbaasd over het bericht van de zorgverzekeraar dat die van plan is het Slotervaartziekenhuis te sluiten. Ik vraag de minister dan ook te reageren op het bericht van de zorgverzekeraar dat die van plan is het ziekenhuis te sluiten. Ik wil die brief het liefst morgen hebben.

De heer Buijs (CDA):

Ik sluit mij aan bij het verzoek van mevrouw Arib. Ik voeg daaraan toe dat ik graag een reactie wil hebben op de eerdere standpuntbepaling van de regering inzake deze materie.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Wij gaan nu over tot de stemmingen.

De heer Smulders (LPF):

Voorzitter. De tijd is nog niet rijp voor mijn moties. Ik wil de moties-Smulders (28600-XV, nrs. 66 t/m 70) aanhouden tot na de verkiezingen.

De voorzitter:

Ik stel voor, deze moties van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

De heer Wilders (VVD):

Voorzitter. Ik verzoek u de Voorzittermotie-Wilders/Dittrich (27925, nr. 77) aan te houden.

De voorzitter:

Ik stel voor, ook deze motie van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

De heer Kortenhorst (CDA):

Ik verzoek u de stemmingen in verband met de Wijziging van de Elektriciteitswet 1998 (28665) te laten plaatsvinden voor de stemmingen in verband met de Wijziging van de overgangswet elektriciteitsproductiesector (28174).

De voorzitter:

Ik stel voor, eerst te stemmen over agendapunt 16, Wijziging van de Elektriciteitswet 1998 en vervolgens over agendapunt 1, Wijziging van de overgangswet elektriciteitsproductiesector (28174).

Daartoe wordt besloten.

Naar boven