Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de ABW, de IOAW en de IOAZ in verband met het verruimen van de mogelijkheid tot tijdelijke ontheffing van de sollicitatieverplichting ten behoeve van deelnemers aan sociale-activeringsactiviteiten (27221).

(Zie vergadering van 7 december 2000.)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

De heer Kamp (VVD):

Voorzitter! Een regeringsvriendelijke fractie als die van de VVD stemt niet tussen neus en lippen door tegen een wetsvoorstel. Daarom meld ik dat wij niet kunnen instemmen met de voorgestelde wijziging van onder andere de bijstandswet. Nu is al tweederde van de bijstandsontvangers ontheven van de sollicitatieplicht en daar bij een deel van de gemeenten veel mankeert aan de uitvoering van de wet, vinden wij het niet verantwoord om de mogelijkheden om ontheffing te verlenen voor alle gemeenten verder te verruimen. Voor deelname aan socialeactiveringsprojecten, waarom het in dit wetsvoorstel is te doen, is die ontheffing ook niet nodig.

De artikelen I t/m IV en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Naar boven